Home » » Join Jangan Tak Join

Join Jangan Tak Join

Empayar Utama - Thursday, December 2, 2010 : 3 comments

Perghhhhh, ramai gak audience yang datang, lebih 500 orang rasanya. Kalau dapat close deal 10% je; fuhhh pakcik kayo!

Tapi aku ada musykil sket pasal dua link MLM bawah ni macam tak ngam la pulak. Jadi aku tak close apa-apa pun.Sebenarnya audience kat atas tu adalah ibu bapa dan ahli keluarga anak-anak yang membuat persembahan kebudayaan siang tadi setelah berlatih setiap hujung minggu (percuma tak payah baya satu sen pun) anjuran Yayasan Warisan Johor.

Ini pusat latihan, anak kecik aku menempek plak kat papan tanda tu.
Haa... Gambar kat bawah nilah tempat di mana persembahan berlangsung. Dewan Tari Laksamana ada kat belakang bangunan nih. Ia terpisah dengan pusat latihan tadi. Jarak antara bangunan latihan ke dewan persembahan agak-agak dalam 600 meter kot.
Macam-macam seni budaya yang dapat dipelajari di Yayasan Warisan Johor ni. Daripada kelas sanggar pengembangan; taranum al-Quran; nyanyian; seni silat sendeng; pelbagai tarian; permainan seperti angklung, kompang, perkusi, jidor; hinggalah kepada persembahan teater. Biasanya artis Malaysia dari Johor akan mengambil pelajar-pelajar inilah sebagai props persembahan mereka.

Pada 'Majlis Penutupan Kelas Hujung Minggu' anak-anak ini mempersembahkan apa yang telah mereka pelajari. Kelas hujung minggu ini dulu diilhamkan oleh Menteri Besar Johor pada tahun 2000 bertujuan mengembangkan seni budaya.

Ini antara beberapa shoot yang aku dapat ambil. Cam biasa pakai enset jerk tp anak buah yang ikut ada bwk kamera digital, so dapatlah campur sket sana sini. Cuma dewan agak gelap sikit so gambar pun ikut gelaple. Backdrop cantik tu dapat sponsor dari GLOBAL AKSARA -TQ buat pengurus GLOBAL AKSARA En Adam Mat Zin dan En Farihan Mustafa (ehhh...aku cam jd promoter Yayasan plakkkk)
Tapi iyalah; meriah juga majlis dengan adanya tetamu VIP seperti Cik Nur Najjwa Mohd Azmi (Peg Kebudayaan Seni Tari); Ustaz Hj Abu Bakar Selamat (Peg Kebudayaan Kesenian Islam); Tn Hj Jaafar Ismail (Peg Kebudayaan Seni Muzik); Pn Noor Aini Bidin (Kurator Muzium Tokoh); En Wasfi Mirza Othman (Kurator Unit Pameran dan Penerbitan); Pn Nor Alisa Abd Rahman (Kurator Galeri Seni); Pn Roslinda Rosli (Penolong Kurator Unit Pameran dan Penerbitan); dan Tn Hj Zulkifli Mahmod - Guru Cemerlang Negeri Johor yang sekarang ni bertugas sebagai Penolong Kanan Maktab Sultan Abu Bakar merangkap Pengurus Taman Seni Budaya.

Lebih menarik apabila ada persembahan dari pelajar Tadika Dinihari dan kehadiran Mr Hong Ching Theng - Founder of Talent Teaching Society; Pusat Latihan Kemahiran Makmur Sdn Bhd; dan Tadika Dinihari bersama pengurusnya Miss Yong Ai Sing yang berharap akan ada kerjasama untuk sesi akan datang.

Sebahagian anak-anak yang menyertai teater dan angklung.
Kanan sekali bukan lesen jualan langsung SLM/MLM aaa....
Itu sijil penghargaan untuk kerja keras bebudak sampai
dapat buat persembahan.

Jadi, siapa-siapa nak joinkan anak-anak ke Yayasan Warisan Johor, sesi pendaftaran, uji bakat dan pengambilan adalah pada 9 Januari 2011 mula jam 9 pagi sampaile 1 tengahari. Untuk 6 ke 12 taun je arrr..... Tarian spesel sket open to 13 - 18 years of age. Joinle.


3 Comments

3 comments:

 1. MLM? hmm.. cuba baca sini time abang ngah free2 nnt e:

  SAY NO TO MLM

  ReplyDelete
 2. Ada gak baca, bagus mesej dia - 'jangan terjebak'.

  EmpayarUtama target masyarakat / Jabatan Kerajaan / Swasta (kalau diorang paham le) melalui cerita ringan. Entah mesej-mesej ni sampai ke tidak, baca ajalah...

  ReplyDelete
 3. yea say no to MLM...better buat benda faedah dari dok ajak org tipu orang....

  ReplyDelete

Tulislah apapun, aku baca...