Home » » Kaunter Tiket vs Kaunter Widget Nuffnang

Kaunter Tiket vs Kaunter Widget Nuffnang

Empayar Utama - Tuesday, April 19, 2011 : 2 comments

Nuffnang Ini statistik yang dapat aku kongsi dari blog aku. Figure tak berapa cantik sebab da kawen (hehe..) aku tak selalu blogwalking dan tak begitu aktif berblog. Tapi dari analisa ni aku boleh kongsi masa terbaek untuk pos entri; jadi pengunjung yang nengok tak jemu. Korang mungkin ada yang lebih baik atau boleh ikut time statistik yang aku tunjuk.

Aku ada gak terbaca kat satu blog yang cadangkan masa-masa
sesuai untuk pos entri tapi tak disokong dengan figure yang macam kerengge.
Unique Views
Aku miss 16 April nyer statistik sebab balik kampung kutip durian. Sekarangkan musim durian. Kotak kaler-kaler tu kalau aku dapat terangkan, lebey kurang cam kat bawah ni:

Grey


Red


Green
Kaler kelabu ni kalau ikut waktu pejabat, agaknya pengunjung browse internet time tea break kul seploh bawak sampai ke tengahari... Satu lagi lepas kul 3 petang sampai pukul 5. Ini pun macam time tea break sampai terbabas-babas...

Yang ni pulak jenis tak keluar makan, kenyang ngadap komputer dari jam doblas sampaile pukul 2 lebih. Satu time lagi, tak balik rumah terus ngadap komputer sampai dekat kul sepuluh malam. Ngam-ngam kul sepuluh dah bley anta borang overtime...

Yang ni, aku rasa tak kerja. Dok rumah je ataupun lambat dah nak gi kerja sebab sibuk blogwalking...

Jadi untuk seminggu nyer analisa, aku kopipes je. Aku pun tak tau kenapa 14 ngan 17 haribulan tu ada tambah sket, mungkin waktu kecederaan lepas kul sebelas malam kot. Tapi untuk blog aku, aku rasa oklah sebab pengunjung dari Asia Pasific lebih 70 peratus (Alamak teringat peratusan keluar mengundi pilihanraya umum Sarawak lorrr).

Dan pengunjung pulak datang dari berbagai program cuma musykil sket Singaporean blogger cam tak berapa nak campur. Agak-agak kalau aku blogwalking kat sosial program Singapura, diorang datang tak nengok blog aku...
Analisis
Satu lagi siap ada analisa Nuffnangers yang datang jengah. Ini sebenarnya promosi percuma buat diorang sebab aku memang 'excited' nengok blog rojak aku ni ada pengunjung. Dan aku terus je boleh view diorang nyer Innit posts.

Yang aku perasan, dan sampai entri ni dipos; masih belum ok lagi. Kalau korang daftar ngan Nuffnang, cuba bukak profile page korang. Linknya lebih kurang cam ni: http://www.nuffnang.com.my/blogger-profile/?blogger=empayarutama

Tuka nama aku yang merah tu ngan nama korang. Apa yang tak kena? Page ni macam tak ber'update' walaupun korang log in tiap hari:
Profile
Aku ada anta tiket, dua kali dah. Jadi untuk kali ketiga aku guna tiket paling besar untuk submit. Mana tau ada Nuffnang support staff yang terbaca dan prihatin.
Login Status
Harapnya entri besar cam ni boleh bagi improve IT department tu dengan lebih baik; tak le asyik kosentret ngan iklan je. Jangan mare aaa. Aku tunggu Kaunter Widget Trafik Nuffnang keluar boleh ganti widget StatCounter yang aku pakai...
related posts plugin for wordpress, blogger...

^_^

2 comments:

  1. uhuhuuu... sshny nk paham... slalu g kaunter bayar bil jerk... hehehee...

    ReplyDelete
  2. Ringkasnya: Pilih masa yang sesuai untuk publish entri baru sebab masa-masa itulah orang nengok blog kita...

    ReplyDelete

Tulislah apapun, aku baca...