Suasana Di Stesen Bas Kisah Seram UUM: The Untold Story Bertuah Punya Cabutan Bertuah!!! Alamak Nazir Datang Melawat Aku Tak Mampu Menahannya... Kesabaran Dan Kejujuran Diri (Teknik Belajar Menipu ^_^) Koleksi Gambar-Gambar Panas
Cerita Yang Jarang Terkini :

Mersing

Empayar Utama - Friday, January 28, 2011 : 6 comments

Aku selalu ke Mersing lebih tepat lagi ke Kg Ayer Merah - rumah arwah atuk; tempat aku dilahir dan dibesarkan. Tiap kali ke sana pasti ada perubahan.

Yang paling aku perasan ialah panggung wayang terbuka (sebenarnya rumah kedai tetapi bahagian tempat duduknya tidak

RON95

Empayar Utama - Wednesday, January 26, 2011 : No comments

Aku bukan jenis suka burukkan identiti orang. Sebab tu semua pics yang bukan famili, aku cuba sedaya upaya tutup jangan sampai semua pihak tau.

Siang tadi dapat satu emel aku rasa relate ngan entri Jumaat lepas:

Serius ke?

Empayar Utama - Friday, January 21, 2011 : 1 comment

Pertamanya aku nak mintak maaf kepada pengusaha pam minyak yang terlibat kerana curi-curi tangkap gambar tanpa pengetahuan dan kebenaran mereka. Aku pun manusia biasa, tak dapat lari dari buat salah.

Tapi sebenarnyakan, benda yang tak dibenarkan itulah yang selalunya menjadi kegemaran kita

Ekspresi

Empayar Utama - Thursday, January 20, 2011 : 2 comments

Specially dedicated this entry to Sharon Chan; and generally to all of you, readers

Terhibur dengan gelagat anak-anak. Terang cakapla, sapa-sapa yang ada anak; itulah penyeri rumah tangga kerana ragam dan kerenah mereka yang pelbagai. Ikut pengalaman aku sendiri - setelah sehari suntuk
bekerja, sampai aja kat rumah muka anaklah yang pertama sekali muncul depan pintu.


Paling menyenangkan hati walaupun masih dalam kenderaan; suara sorakan anak menyambut aku balik kerja boleh aku dengar. Masa tu hilang rasa penat satu hari kerja. Bila dah masuk rumah itu dah cerita lain. Sama ada aku betul-betul hilang rasa penat atau makin penat (ha...ha...ha...) aku ajalah yang tau.


Merajuk tak dapat keluar


Merenung jauh... Sama ada melihat masa depan, nak main buaian pusing, nampak kedai aiskrim, entahlah.

PEACE yang selamba >>>>>>> Dia nak bagitau Sharon Chan - Bila nak buat baby?
Apa agaknya dalam kotak fikiran budak-budak?

Buat semua; it's so meaningful to have kids

Pesanan penaja, jangan buang bayi. Itu kurniaan yang tak ternilai. Mereka mendoakan yang terbaek untuk kita. Mudah-mudahan Allah ampuni dosa aku, dosa kita semua.


Seri Yang Kian Hilang

Empayar Utama - Monday, January 17, 2011 : 2 comments

Suatu petang yang ceria, ternampak pelangi di kaki langit, ngam-ngam atas bumbung beberapa buah banglo yang sedang dibina. Tapi warnanya tak begitu terang, kena pulak aku cuma dapat shoot pakai enset je.

Orang tua-tua pesan jangan tunjuk pelangi guna jari telunjuk nanti jari

Terima kasih Rhea Scarlet

Empayar Utama - Friday, January 14, 2011 : 1 comment

Some of untold story - Terima kasih buat Rhea Scarlet yang menghadiahkan post ni (pernah jadi entri dalam blognya tahun 2009 tapi aku yang tak sempat baca) dan bagi izin aku 'repost' semula:

Setahun yang lalu..

Besar Belanja Pun, Kena Bayar Enche

Empayar Utama - Tuesday, January 11, 2011 : 3 comments

Ni nak citer pasal perbelanjaan terperinci dan berapa aku perabis duit sepanjang 8 tahun tapi tak kawen pun ngan awek aku.

Sebenarnya korang sendiri boleh congak belanja beli kasut, blouse, gaun dinner, aksesori wanita, belanja tak putus untuk tambang dari Selatan ke Utara

Hitam Putih Kehidupan

Empayar Utama - Sunday, January 9, 2011 : No comments

Paper hari Ahad 2 minggu lepas ada cerita pasal anak Malaysia yang begitu berjaya dalam seni Khat Kufi. Kat situ dia ada gak tunjuk camna nak buat Kufi tu dan corak hurufnya untuk susunan sampai jadi hiasan menarik.

Dalam Metro Ahad hari ni lagi sorang, Mohammad Firdaus yang sedang naik dalam bidang kaligrafi yang salah satunya adalah Khat Kufi.

Nak Kenal? Cinta Monyet...

Empayar Utama - Monday, January 3, 2011 : 3 comments

Buat 'otherside' dan yang sewaktu dengannya yang aku janjikan di Mesra.net. Juga buat tatapan semua...

Tengah aku kemas bilik dan kotak-kotak untuk mengurangkan barang-barang sebab nak susun balik barang sekolah budak-budak, terjumpa pulak potret nih. Kertasnya dah naik kuning coklat tapi hasil lukisan pensel aku masih terang lagi.

Memori Abah (Bahagian Dua)

Empayar Utama - Saturday, January 1, 2011 : 3 comments

Bacalah adik-adikku, bacalah anak-anakku... Kisah tentang naluri dan perasaan seorang bapa buat tatapan semua. Aku juga seorang bapa dan garapan ini dibuat dengan bahasa yang paling mudah untuk difahami. Cekal dan tabah dalam hidup yang serba sederhana mendidik dan menghidupkan rasa hormat anak-anak kepada orang tua secara semulajadi. Bacalah ~ Empayarutama