Suasana Di Stesen Bas Kisah Seram UUM: The Untold Story Bertuah Punya Cabutan Bertuah!!! Alamak Nazir Datang Melawat Aku Tak Mampu Menahannya... Kesabaran Dan Kejujuran Diri (Teknik Belajar Menipu ^_^) Koleksi Gambar-Gambar Panas
Cerita Yang Jarang Terkini :

Bersangka Baiklah Elakkan Jadi Fitnah

Empayar Utama - Monday, January 30, 2012 : 19 comments

Aku sebenarnya makin takut bila saban hari ada saja tulisan-tulisan yang mencabar dan kemudiannya diikuti pula dengan ugutan kerana pada akulah - lebih baik duduk diam-diam. Harapan aku agar masa depan kita dan negara masih terjamin aman dan makmur; bukan untuk aku tapi untuk anak-anak aku yang tak tau apa-apa pun pasal politik.

Nak saman ke, nak report polis ke, nak report SPRM ke ikut sukalah. Tak perlu kecoh kan?
Ada masanya keputusan 'tak bersalah' tu boleh jadikan seseorang semakin kurang popular. Ianya boleh juga jadikan seseorang tu makin popular; bergantung kepada bagaimana penerimaan individu terhadap pesalah tu sendiri. Alamak skemanya ayat aku kali ni. Kekoklah aku rasa. Tak pe aku cuba lagi hehe.

Aku bagi contoh: Bila aku dapat tau satu member buat repot polis pasal jiran dia curi barang-barang mesjid; apa perlunya aku buat cerita pasal mamat pencuri tu curi set audio; kipas kaki 10 biji; duit tabung mesjid dua tong; 30 kepala paip; ni apa ni? Member aku dah buat repot biarlah pihak yang bertanggungjawab siasat. Mana tau nanti keputusan hasil siasatan lain pula jadinya.

Video ini pernah dishare oleh lebih dari 4 orang rakan aku di fesbuk erkkkk boleh tertaip ayat AVI pulakkkk. Camanalah aku boleh teringatkan si AVI; dia ada mimpi aku ke semalam hahahahahampagastul aku nih. Jap jap aku gi belog dia dulu aaa nak mintak maaf. Aku sebenarnya nak tulis macam ni: Komen ni aku nak kongsi ngan kengkawan yang tersinggah dan terbaca entri aku. Aku harap kita semua sentiasa bersangka baik sesama manusia dan cuba elakkan permusuhan yang mungkin timbul berpunca dari penulisan.

Meh nengok apa yang aku nak kongsikan. Ini pandangan aku kat belog myWords :
Iyalah, kalau dah fikir masak-masak lapor ajalah kat SPRM. Dah lapor tunggulah hasil siasatan. Tapi nampaknya ramai pulak yang ambil kesempatan buat cerita pasal pihak yang buat laporan; pasal pihak yang kena lapor, siap gesa (paksa?) individu tu sendiri buat penjelasan. Alamak apa ni? Siapa yang nak siasat - SPRM ke blogger?

Dah bersangka baik; hatipun kenalah selalu baik macam brader bawah ni
Harap-harap cerita aku kali ni jelas sikit sebab DOMU-KON kalau baca entri aku tak pernahnya tak blurrrr. Hehehehe larikkkkk :)

Macam-macamlah/Tapi Aku Sokong Produk Tempatan Tau

Empayar Utama - Saturday, January 28, 2012 : 24 comments

Aku ada sentuh sikit pasal shoutbox busuk sebelum ni - takat bagitau yang program tu pun ada bagi shoutbox percuma, itu aja. Bagus juga bila ramai kengkawan guna cuma aku rasa aku yang rugi sebab tak dapat pomot link aku kat shoutbox yang ada kat belog kengkawan (hehe teruk betul aku ni kan). Sampai aku tak tau nak buat apa - terus je komen kat entri ❤MaYa MustWany❤ walaupun komen aku tu tak ada kena mengenapun dengan entri yang dia pos.
Iyalah, aku gunakan blogger sebagai platform untuk blogwalking dan ziarah belog kengkawan tapi takkan hanya disebabkan penggunaan shoutbox busuk; aku kena pergi ke page lain baru boleh jerit balik kat belog yang aku nak jerit... Eh sori, sori, ter-emo pulak. Aku takmo jadi Singa lagi hahahahahah.
Kat sini sempena Gong Xi Fa Chai aku mintak maaf yea kat kengkawan yang guna busuk shoutbox sebab aku datang baca belog korang cuma mana yang aku komen; aku komenlah. Mana yang aku tak komen, aku tetap baca entri korang cuma aku tak dapat nak bagitau yang aku ada singgah melalui chatbox tu...

Bukan apa; kesian kat kengkawan yang guna kotak jerit busuk kena pasang kotak jerit lain sebagai back-up sebab dah tau shoutbox busuk ni kadang-kadang meragam. Tak caya tengok Kak Pah DJ popular kita tu siap kena buat satu entri khas lagi pasal benda ni. Admin busukpun ada gak menempek bagi komen kat situ tapi takde perubahan punnnnnnnnn.......

Ish dah macam barang secondhand la pulak kejap-kejap rosak, kejap-kejap rosak. Inikan produk tempatan takkan tak ada yang menegur dan kaji sikit kat mana yang boleh diperbetulkan. Aku memang bodoh piang part benda-benda camni tapi aku cuba juga satu persatu... Ini antara kengkawan yang pasang shoutbox busuk:
Memula aku cuba refresh; hamboi makkk hanya disebabkan shoutbox tu - pageloadnya "cepat" betul:
Pastu aku cuba yang ini pulak (login fesbuk) sebab kan ada logo fesbuk kat kotak jerit tu:
Macam ok dah nampak link tapi akunyer Empayarutama bukan Empayar je. Empayar tu cerita gengster Melayu Singapura aku rasa was-was. Aku cuba jugalah jerit keluar cantik je cam ni ha:
Bila aku cuba tekan link Empayar tu, hallllleemmmmmaaaaakkkkkkk:
Aku lupa daaaa fesbuk aku ada dua link belog - satu belog yang korang tengah baca ni satu lagi belog aku belajar omputeh. Tak pe, aku cuba yang last ada kat kotak jerit tu:
Ooooo rupanya kena pergi homepage dia laaaa. Pastu tekan pulak butang oren SHOUT! baru keluar yang macam kat FIBOX...
Jadi aku pergi le balik kat belog Remyhazza dan belog ❤MaYa MustWany❤ dan refresh lagi dua-dua belog tu:
Baru jadik. Tapi takkan tiap kali aku nak berblogwalking; aku kena pergi homepage shout busuk dulu? Chatbox lain tak yah pun... Aku ada hantar entri ni ke admin busuk sebab kat page dia ada tulis : "Untuk sebarang cadangan/komen, hantarkan email ke busuk.org[at]gmail.com" nak tau juga camana diorang setel problem nih. Dah oke nanti aku gunalah kotak jerit ni yea ^_^

Singa Mengaum Di Pasaraya

Empayar Utama - Friday, January 27, 2012 : 31 comments

Raya Cina dah sudahpun lima hari lepas. Tahun ni kata diorang Tahun Naga Air tapi malam tadi boleh terserempak dengan Singa kat Giant depan tu. Singa betul dengan panjang bulu tengkuk dia takot tul aku. Camni ceritanya :

Sambil lalu kat kakilima kedai sebelum masuk dalam Giant nampak ramai
orang kat dalam satu kedai gambar. Pergile usha nengok apa yang besh sangat kat situ.

Cam biasa kedai gambar mestilah orang nak beli frame, beli kamera, tekel amoi atau awek cun kalau ada, fotostat, cuci gambar. Cuci rambut kat saloon, tapi aku cuci baju kat rumah je.

Ada satu brader tu datang nak ambik gambar yang dia hantar cuci siang tadi kot. Takat yang aku dengar boy kedai gambar tu cakap "takkan datang lapan ringgit pun takde dalam wallet". Ish sengkek na ke brader ni cuci gambar lapan ringgit pun tak nak bayar. Jadi aku pasang telinga sambil kenyit-kenyit mata kat satu adik kedai henpon yang singgah kat situ. Cun jugak budak tu. Haishhh... (Eh 'haishhh' tu dah macam Adylia Qarissa kalau dia komen kat cerita aku yang merapu ^_^)

Brader : "Empat hari lepas saya mintak cuci 12 keping awak cuci 4 keping je. Sorila saya pun tak tengok apa awak tulis kat resit tapi awal-awal dah bayar tujuh ringgit setengah. Siang tadi tambah lagi sepuluh keping awak yang cakap kena bayar doblas ringgit dah bayarpun siang tadikan? Apa pasal harga tetiba boleh naik jadi doploh ringgit?"

Boy kedai : "Doblas ringgit untuk 6 keping kalau sepuluh kena tambah lagi lapan ringgit pakai smart takkan tak ada lapan ringgit?"

Brader tu dah mula tumbuh misai kat pipi kiri kanan. Rambut makin mengerbang hidung pulak makin panjang macam pinokio. Dah nampak taring putih terkeluar sikit kat kiri kanan mulut dia. Awek kedai henpon tadi tu dok senyum-senyum la pulokkk kat aku - haishhh lagi....

Brader Singa : "Awak ni bukan baru sekali buat silap kat saya. Ini dah 3 kali tau. Dulu potostat tesis kata boleh siap malam; saya siap dah bayar pun tak kejar - datang lepas dua malam langsung awak tak potostat. Saya suruh cuci balik gambar paspot 4 keping awak kata setengah jam siap saya pun bayar dulu; datang ambik pukul 9 malam dah lepas enam jam tak buat pun. Hari ni awak buat silap salah bagi harga kat saya - depan ramai orang awak selamba aja nak malukan pelanggan awak. Dah buat salah tu mintak maaflah; biar semua dalam kedai kedai ni tau awak salah letak harga kenapa nak pusing kata saya tak ada lapan ringgit nak bayar?"

VS

Disebabkan suaranya dah makin garau macam singa semua yang kat dalam kedai tu terus senyap nengokkan gelagat dua mangkuk hayun tu. Eh bukan, sekor Singa sekor lagi Naga Air muahahahahahah. Sudahnya boy kedai tu slow-slow cakap "sori saya salah letak harga" dan akibatnya separuh penonton dalam kedai tu keluar tak tau la pulak pergi toilet ke; beli air ke; kapling ke; apa aku kisah.

Pastu kan, tengah dok baca komen; terperasan komen dari Emmet. Betul Ke? Ke aku yang kena gi check mata lagi sekali? Rasanya korangnyer belog pun dapat komen yang sepeten:


Meh reramai jengah web dia tapi ada sikit-sikit ala 18PL. Erkkk lupa lak; aku la Singa tu.... Haishhhh :p

Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni


Alamak Nazir Datang Melawat

Empayar Utama - Saturday, January 21, 2012 : 32 comments

Masa sekolah rendah dulu kalau korang perasan la kan; akan ada guru yang tak dikenali datang kat sekolah pastu samaada dia atau guru len (pun korang tak kenal) akan duduk diam-diam kat belakang sekali sambil nengok cikgu mengajar dan nengok korang belajar. Yang bestnya sehari sebelum tu cikgu kelas akan pesan; "esok kalau saya tanya soalan - semua
angkat tangan. Tak tau pun tak apa yang penting semua angkat tangan". Kita yang tak tau apa-apa ikut jelah apa yang cikgu pesan.

Si cikgu ni pulak dah tau mana satu anak murid dia yang agak pandai dan masa guru pelawat datang dok kat belakang; dia akan pilih murid yang pandai tu jawab. Kan?

Erkkk terlupa daaa. Lama juga aku tak bercerita. Memang tak sempat bila dapat tambahan kerja. Nampak rezeki tahun ni macam Alhamdulillah sebab dapat lagi job baru. Walaupun bidang kerja professional; aku kerja sendiri. Dapat kontrak dapatlah gaji, kontrak pula kena renew annually. Tapi best tau kerja cam ni tak terikat ngan waktu pejabat. Cuma untuk bulan Januari ni kelam kabut jugak nak mengadjust timing job sedia ada dengan job baru. Curi-curi masa buat kerja bukak belog sendiri hehe... Ok ok balik kat cerita tadi; pedia aaa...???

Bukan apa, aku teringat kat Jiwa Kacau yang kata belum pernah terima anon singgah komen kat belog dia. Aku saja je relatekan Nazir ngan anon sebab anon ni manusia juga dan biasanya komen dari anon ni agak pedas sikit (sebab tak ada link) kalau yang ada link tu biasanya warna merah jadi terlebih pedas hahahahahapa aku tulis ni? Macam yang aku pernah bagitau; kena fikir yang positif je. Selalunya komen tu lebih kepada rasa tak puas hati tapi kita boleh belajar untuk perbaiki bila dapat pandangan anon. Tapi ada juga belog yang siang-siang dah set untuk blok komen dari anon. Manalah taukan anon tu antara kawan-kawan kita juga cuma segan nak tulis nama (nak jaga hati kengkawanle tu).

Lama dulu (bulan lima tahun lepas) adalah sorang Anon bagi komen kat Teruk Sangat Ke Kita Ni? sekali tu je la pun. Pastu, ni baru je dapat dalam Bagus Sangat Ke Ping Tu :
Yang ni pun baru juga aku terima, tapi dalam cerita Pakaian Seragam. Dekat setahun dah entri ni.
Ada sesapa yang boleh bagitau aku camana nak PM (personal message) si anon ni? Atau kalau anon terbaca entri aku yang ini; emel lah kat aku boleh kita sembang-sembang. Tak pun pekena teh kat warung pun oke...

Cerita Kedai Kopi

Empayar Utama - Thursday, January 12, 2012 : 28 comments

Ada satu lagu 'Cerita Kedai Kopi' sekarang dah tak dengar lagi kat radio. Aku malas nak gi kerja sebenarnya tapi boss mintak tolong buatkan permit untuk sorang PATI aku rasa dah tutup kot proses tu. Takpelah nanti kul dua aku pergi jumpa dia merajuk pulak orang tua tu karang.

Ni kat bawah aku abadikan komen dari
belog sUe UnniE manalah tau ada yang berminat nak menokok nambah sesedap rasa hehe. Tetiba dia boleh nak buat meeting pasal bra dan cerita cam ni memang best kalau meeting kat kedai kopi.

Gamba atas aku pinjam dari gugel dapat kat UMNO Online

Sebenarnya segala peraturan yang dibuat tu bersebab, bukan suka-suka. Kalau nak baca komen seterusnya kenalah jengah belog ●●•٠p.l.e.i.a.d.... ●●•٠. jangan ada yang amik ati yea... Pos yang ini aku suka-suka je buat ilang tensen manyak na kerja... Eh aku nak mandilah, nak gi kerja ni. K baiii.....

Busuk

Empayar Utama - Tuesday, January 10, 2012 : 12 comments

Tergamam 3 hari terus tak de aktiviti blogwalking dan yang sewaktu dengannya bila soalan aku pasal bagus sangat ke ping tu kena perati dan diletak sebagai salah satu artikel pilihan busuk.

Lepas dapat feedback dari busuk; aku terus buat printscreen. Tapi untuk mengurangkan keresahan (ceh cam pompuan je dok resah resah hahahahah) aku bukak jugalah beberapa belog kengkawan yang ada dalam busuk tu sebab aku kena ambik kira tentang klik ratio. Tak patut le bila
dah ping kat situ aku buat bodo je nunggu trafik masuk. Banyak cantik muka aku. Eh kalau tak berapa jelas klik je kat gambar yang korang berkenan yea. Macam aku cakap dulu-dulu; aku tak men kotor punya. Tak de nya aku letak link cup-cup kat gamba tak hensem aku tu. Yang ni pukul 7 pagi 8/1/2012:
Lupa lak nak bagitau. Aku dok cari camana nak dapat page ni godeh sana godeh sini tak jumpa. Jadi kalau nak nengok korang punya submission dan capaian trafik cuba cara ni (login dulu yea jangan lupa lak).

Dekat page Widget Trafik tu ada 4 link kod widget, tekan jelah mana-mana link contoh cam sebelah ni haaa -->

Yang aku bulatkan merah tu kira akunyer id. jadi korang cuba tukar link bawah ni dengan id korang:

http://busuk.org/ping/user/100000353303658

Tukar nombor-nombor yang kaler merah tu ngan korang punya sendiri asyik dok nengok aku punya je malu ah :). Pastu bookmarkle kat pc korang. Senang-senang boleh tengok sendiri punya statistik terkini submission takyah login pun takpe.

Sebenarnya memula dulu ada letak widget busuk tapi lepas dua tiga menjak bila hantar entri je thumbnail tak kuar terus aku buang widget tu. Ni pun aku lom cuba lagi ping entri entah dah ok ke belum.
Kebetulan dalam artikel pilihan tu (tengok gamba atas, gamba ataslah...ikon nombor tiga) ada entri dari Dunia Seorang Blogger yang ajak [JOM SELESAIKANNYA!]Masalah Thumbnail di Ping Busuk macam membantu tapi aku belum cuba lagi. Nanti bila senang aku cuba.

Ada juga aku cerita sekali lalu pasal kotak jerit percuma dari busuk tapi bila baca pandangan dari Haw tentang shoutbox tempatan yang mudah dimasuki tanpa perlu ke belog tuanrumah dan spesifik tentang Busuk; rasanya busuk kena ambik berat juga pandangan Haw ni. Ntahlah ada respon ke tak aku pun tak tau. …

Dan yang bawah ni aku ambik lepas kul doblas malam tadi ngam-ngam bila dah tak nampak anak bulan link aku. 2 hari je lekat kat ruang pilihan:
Tengok sekali perbandingan 3 entri teratas walaupun tak terpilih sebagai artikel pilihan. Jangan ketawakan hits yang aku dapat aaa bukan pemes pon. Mungkin bagus untuk jangka panjang tapi aku belum boleh komen apa-apa sebab baru na lagi...



Bagus Sangat Ke Ping Tu?

Empayar Utama - Saturday, January 7, 2012 : 53 comments

Yang ini tak de kena mengena dengan set golf jenama 'PING' ya. Ini sambungan Meremang Bulu Tengkuk dan sepatutnya dipos selepas itu tapi entah kenapa ntah aku boleh terlepas sampai 7 entri baru ada ruang. Tak yah fikirlah kita teruskan aja.

Ping sama je dengan Link Submitter. Melayunya lebihkurang tempat untuk hantar link. Ada yang kita dapat tau
berapa banyak kali link diklik; ada juga yang kita tak tau langsung buta-buta je ping.

Kerja ping ni agak penat sebab hantar link secara manual tiap kali rasa nak kencing ping; tak hantar tak dipaparkan le. Kalau dah dipaparkan, pun belum tentu diklik hahahahahahampeh laaaaaar...

Aku cerita dan tulis ikut kesesuaian kita di Malaysia aja aaa tak campur program obersi. Biasanya ping ni bukan bagi manfaat dua hala dalam jana trafik kecuali tempat link dihantar tu merupakan orang hidup yang juga harapkan balasan trafik dari kita. Tak betul ke aku tulis ni? Meh kita tengok siapa yang kena:

1. Shoutbox – tak kisahlah apa jenis kotak jeritpun tapi bila blogwalking biasanya kan kita letak link. Disebabkan aktiviti blogwalking ni penat tapi popular; kebarangkalian link diklik agak besar. Ada juga yang buat kotak jerit orang len sebagai tempat ber-iklan haish!!!

2. Komen entri – ini pun penat jugak kena menulis la pulak; walaupun kengkadang komen ditulis tu ntahapahapantah (termakan budi sebab orang dah komen kat belog kita) tapi kebarangkalian jadi komunikasi dua hala amat besar.

3. Hantar link ke grup-grup yang ada di fesbuk – yang ini memang buang masa (bacalah, Tak Buang Masa Ke) sampai Eyja Kecik Hati sebab kita tak tau bila masa yang paling ngam untuk link kita tu ditengok dan diklik. Satu lagi; bila ramai yang hantar (ping) selepas kita – link kita turun, turun, turun, turun, turun, dan mungkin dalam seminit je link kita dah hilang dari pandangan… tak sempat de orang nak tengok; nak klik camana… Tapikan, biasanya ada mesej dihantar ke e-mel member-member yang join grup-grup tertentu tapi kalau dah banyak sangat e-mel masuk – takat baca mesej jelah pastu padam… Betul tak?

4. Ping-ping program yang sedia ada macam ping-pong, pinggan, pingu, KakiPingBlog, Ping4Free. Ping Busuk, Blogged My, (sikit je ni sebab buat contoh). Satu benda aku musykil majoriti diorang ni mintak kita letak button dia (reciprocal link) sebagai syarat cam mengarut je... Tapi ada sesapa nak kongsi statistik tak - samada bagus atau tidak trafik yang terhasil dari program–program ping ni?

5. E-mel kengkawan (yang bukan kengkawan pun belasah hantar je janji diorang tak repot ‘spam’ hahahahahah); twitter (yang ni biasanya orang guna untuk hantar link iklan takpun untuk chatting); direktori (contoh – Project Petaling Street); search engines (macam senarai bursa saham orang minat baru klik); forum (contoh – Mesra.net); banyak lagilah.

Rata-rata tempat-tempat yang aku sebut tu tak bagitau bagaimana pergerakan atau capaian link kecuali dulu ada satu bloglarian. Kalau nak tau berapa banyak tempat tempat yang diping tu dapat klik (klik aja, tukang klik tu baca ke idak wallahu'alam) ada beberapa program yang buat analisa terperinci macam nuffnang (yang ni ramai tak suka kenapa aaa?); google analytic; feedjit; e-referrer; eh korang gugel sendirilah.
Yang ni bola golf jenama 'Ping' saja je aku letak kat sini. Link submitter ni tak sama ngan link/traffic exchange tapi aku peratikan OhBelog manyak personal entri. Kalau dah nama dia exchange - kena la rajin klik link kengkawan yang len.

Kalau ada yang rajin ikut entri-entri aku; banyak kali juga aku cerita pasal shoutbox dan blogwalking. Jadi aku sendiri fikir shoutbox dan blogwalking adalah yang terbaik untuk dapat dan naikkan trafik. Korang pulak? Pulak dah…


Nak Tumpang Populariti

Empayar Utama - Thursday, January 5, 2012 : 22 comments

Ramai antara kengkawan yang pos entri luahkan rasa tak puas hati kat gambar sensasi espeseli gamba retis. Bila buat posting; apa yang ditulis biasanya adalah :

~ beranggapan retis tu berpakaian dan berposing camtu sebagai jalan mudah untuk cepat popular
~ luahan rasa tak puas hati kat retis tu sendiri macam tak sedar diri
~ harapan agar retis tu berubah.
Tapikan, di sebalik gambar gambar tak bley blah tu aku terfikir - eh pasal lak buat posting tentang Dhia ni yek? Kalau gambar tu dah tak elok takyah lah tolong pomot gambar tak elok retis tu. Jadi - antara kita ni kan; sebenarnya mengharap akan ada lebih banyak lagi gambar-gambar sensasi retis sebagai modal untuk buat entri lain nanti hahahahahah betul tak? Kan cerita sensasi retis antara yang popular jadi secara tak langsung blog yang buat entri pun akan dapat ramai pengunjung, kan, kan, kan... Belog pun nanti cepat popular.

Bek ngaku; korang ni suka ke tak suka gambar-gambar sensasi, seksi meksi retis-retis ni? AKU SUKA HAHAHAHAHAH ^_^ (Tak bek tipu tau)


Terperasan komen dari Seri pasal kotak jerit. Aku pun tak tau kenapa ShoutCamp letak 'Post Message Here' patutnya 'Tekan Butang SHOUT dulu'. Jadi bila tekan butang SHOUT akan kuar kotak yang macam kat bawah ni; pastu baru boleh jerit:


Selain dari CBox; FIBOX pun makin popular. Terkini Busuk.org pun bagi satu yang percuma. Peten sebijik cam FIBOX kalau berminat pergi ke http://shout.busuk.org. Aku tak siapkan linknya sebab program ni kengkadang buat pageload jadi lembab. Aku pilih ShoutCamp sebab dia linkkan avatar boleh kuar gambar.

Tapi janji pree, belasah jelah mana-mana punnnnnn....


Cabaran Bermula, Ada Berani?

Empayar Utama - Tuesday, January 3, 2012 : 19 comments

Entri pertama aku tahun ni dalam suasana yang agak kelam kabut. Ni pun baru je balik setelkan transpot budak-budak. Sampai empat sekolah nak kena susun. Siang tadi setengah hari bersenang lenang kat sekolah kebangsaan daftar persekolahan Afrina. Ngam-ngam dapat duduk depan meja cikgu; taklimat bermula. Santai je lah aku potong kertas A4 pastu buat nombor ramalan pas kat ibubapa yang ramai berdiri kat belakang. Cam biasa aku amik nombor satu sebab dah duduk hehehe.
Dah ada nombor tu terus je ke kedai koperasi beli buku tulis dan aktiviti dia, abang dan kakaknya; kes last minit baru beli hahahah. Siap je kat situ bergegas pulak ke Pejabat Pendidikan Agama sebab baru teringat ada beberapa lagi buku sekolah agama belum lengkap. Elehhh sampai sana pun masih tak lengkap juga le... Terus gi Giant hantar jahit lencana kat Auntie yang entah bila ntah nak tampal seluar jeans koyak aku. Pukul 4 tadi baru rasa ok dah semua. Ok mende, teringat pulak nak confirmkan kelas si kakak yang naik menengah sesi pagi ke sesi petang. Semalam dah tipon cikgu dia - macam dengar tak dengar je; hambik ko rupanya kena sesi petang. Kenalah ke sekolah agama pulak tukar kelas dia ke belah pagi. Semput tul.

Balik rumah, nampak ada satu kertas Pos Laju kat pagar alammmakkk bila pulak aku order barang ni? Tak de nama pengirim - Si Alya pulak sibuk nak ikut. Cabutle ke bangunan Pos Laju kat Larkin Industri. Sekali tu kan....... Aku betul-betul lupa pasal yang ini...

Tak sempat aku nak snap parcel buat kenangan; laju je Alya bukak bungkusan tu... Adei... Aku cuma boleh jeling-jeling manja jelah sebab tangan dok pegang stering. Dalam hati aku terharu sangat terima hadiah dari Remyhazza sebab seumur hidup aku tak pernah dapat peten camni. Siap ada kad lagi:

Memang cantik hadiah ni siap stand:
Tapi bila fikirkan semula kat rumah ada hero dan ramai heroin; aku buat keputusan gantung kat dinding. Remy, terima kasih atas hadiah dan ingatan tu harap terus berblogging dan berjaya dalam apa jua yang kamu cita-citakan. Aku juga harap sangat agar entri ni jadi pemberi semangat buat kita semua. Tahun ni nampak macam lebih mencabar berbanding tahun sudah.

Selamat berblogging dan selamat bertahun baru ^_^