Home » » Berhenti Sekejap

Berhenti Sekejap

Empayar Utama - Tuesday, March 26, 2013 : 9 comments

Semalam ada senang sikit aku jenjalan melawat kengkawan. Tapi macam yang aku pernah bagitau; kalau singgah kat satu-satu belog tu aku akan berlama-lama walaupun ada paparan belog yang tak menarik. Aku cuba baca 5-6 entri terkini dari belog tersebut walaupun cerita dah basi. Dah itu cara aku susah sikitlah nak ubah. Jadi dalam sehari tak lebih dari 20 belog yang dapat aku jengah. Yang aku


belum sampai tu aku akan jengah juga. Sabar yea sayang erkkkk apa ni?

Mungkin sebab dah lama sangat tak berblogwalking; ada trend baru kot yang aku tertinggal jet agaknya. Bukan apa, semalam majoriti tuan belog pasang 'Comment Moderation' maksudnya komen perlu dilulus lembaga penapis komen dulu.

Kena pulak entah line tenet lembab ke, page loading belog tu slow ke, tak tau le; komen aku lepas atau tidak. Last aku singgah semalam kat belog Afzal baca entri dan komen-komen kat situ. Tak sempat nak tulis apa-apa sebab mengantuklerrrr.

Kadang-kadang tertanya sendiri; apa yang aku kongsikan ni bermanfaat ke atau sekadar syok sendiri. Iyalah aku ambil belog-belog popular sebagai contoh macam Obefiend yang tak peduli apa bentuk komen yang masuk tapi jangan sampai berbau perkauman.

Aku rasalah kan, kita ke yang tak ikhlas untuk terima apa bentuk komen atau teguran. Benda tu subjektif takkan abis berdebat. Blogger.com atau laman web yang sewaktu rasanya berhati-hati asingkan komen yang ada link sebagai 'spam comment'; terpulang kepada tuan belog untuk tukar atau tidak status itu. "Alah belog aku, peduli happa"

Panjang lak aku tulis. Dah, dah. Nak gi jenjalan pulak. Aku tetap bersangka baik jer. Kbaiii ^_^


related posts plugin for wordpress, blogger...

^_^

9 comments:

  1. Hihihi..terima kasih sudi singgah dan tinggalkan jejak kt belog saya wpun entries x berapa nk besh. Hikhik

    ReplyDelete
  2. opss terasa makcik. hehehe
    like myself, entry latest I tak tapis, tapi entry yg lama2 I pasang comment moderator supaya senang nak keep track bila orang drop a comment there. I jarang cek kat 'komen section'
    kisahnya. hehhee

    ReplyDelete
  3. Salam EU,

    Ahaha..salah satunya mesti blog diana kan..hehehe, bukan tak terima komen seadanya, sama macam Nastyna senang nak keep track komen. Lagi satu, kebelakangan ini blog diana terima macam-macam spam. Tu yang penat.. Ada komen biasa2 masuk spam, yg tak elok pula boleh terlepas..

    ReplyDelete
  4. Mungkin bila bukak blog ada comment moderation baru la penulis blog rasa excited kot..hehe

    ReplyDelete
  5. kak pun..idea menulis kadang entah apa2..tak menarik langsung..

    ReplyDelete
  6. Apa pun, ianya blog awak, kelainan awak, keistimewaan awak yang tidak ada pada blog lain. In shaa ALLAH..

    ReplyDelete
  7. entahlah.. baik buruk kadang2 kita manusia tak terlepas jugak kan. buat masa ni terima seadanya lagi. tp biarlah ianya menyenangkan hati semua pihak.. thanks utk something yg ni

    ReplyDelete
  8. remy pun skrg rasa dah lain sikit... nk bw pun tak sempat...... dulu ok jer... bloglist pun dah terabai bro.....

    ReplyDelete

Tulislah apapun, aku baca...