Home » , » Sambungan Teknik Belajar Menipu - Permudahkan Yang Mudah

Sambungan Teknik Belajar Menipu - Permudahkan Yang Mudah

Empayar Utama - Monday, March 11, 2013 : 8 comments

Dah lama cerita ni tersimpan dalam deraf. Lepas baca iklan Dhia Dirham aku rasa bolehlah dikongsi bersama untuk sesapa yang boleh faham dan gunakan untuk tugas harian. Cuma aku heran belog dia cam tak berhapdet larrr walaupun cbox aktif.

Ramai yang tanya "camana ko buat aaa? Job banyak tapi sempat minum
ngan kitorang;  menyabit; makan angin (outstation) lagi..." Errrr... aku tak kerjalah. Sebab tu senang nak gi minum. Tengok rambut ni makin panjang siapa nak ambik aku kerja ^_^.

Sesiapa yang nak buat 'part time pejabat' kat rumah atau dah buat tapi nak lagi mudah kerja tu; aku cadangkan program LogMeIn. Ia percuma dan lebih baik jika skrin kat rumah lebih besar dari yang korang guna di opis. Caranya download dulu program ni kat opis. Kat rumah cuma login website dia ja. Camni :

Gugel program ni dan buka satu akaun. (Klik segala gambar untuk lebih jelas yea)
Pastu run program yang didownload tu (Hahahah dekat setahun cerita ni kena peram). Kat bawah ni antara yang penting di mana access code yang sama diperlukan untuk akses komputer opis bila di rumah.
Haaa, siap dah untuk kat opis. Pasni, start motor terus balik rumah untuk cuba jadi ke tidak apa yang diinstall tadi ^_^.

Ok, semua kat bawah ni menggunakan komputer rumah yea :

Memula bukakle e-mel sebab kena buat verification. Tak buat pun takpe tapi nanti lepas 6 hari akaun tak boleh bukak. Pastu login le LogMeIn.com.
Skrin kanan atas ni adalah paparan 'skrin komputer opis' yang telah sedia disambungkan (hehe banyak tempat kerja, semua aku sambung)

Bila tekan salah satu nama 'komputer'; akan keluar skrin untuk access code. Jadi kena ingat access code yang dimasukkan masa installation kat opis sebelum ini. Ingat tau jangan lupa.

Pastu tekan butang login dan jeng jeng jeng.... skrin komputer opis ada dalam skrin komputer kat rumah:

Satu lagi pesanan : Jangan tutup komputer opis kalau nak buat kerja-kerja tu kat rumah. Nanti tak boleh link... Dua gambar terakhir tu screenshot aku akses komputer satu opis dan masuk ke AutoCount Accounting Systemnya jadi mudah untuk periksa aktiviti harian syarikat tu. Selamat mencuba dan selamat bekerja ya semua ^_^


related posts plugin for wordpress, blogger...

^_^

8 comments:

  1. logmein proses sama macam teamviewer..cuma logmein banyak guna kat opis2,hehe..mana yg tak tau soft ni mesti kata pc berantu mouse grak sendiri..ehehe

    ReplyDelete
  2. oooh, macam tu ke caranya...kene ada account logmeIn.com ek ?

    ReplyDelete
  3. tak pernah plak aku guna menda alah ni.tak pasti la apa kepentingannya pada aku.isk3

    ReplyDelete
  4. " Jangan tutup komputer opis kalau nak buat kerja-kerja tu kat rumah. Nanti tak boleh link... "

    Alah.. tu yg tak boleh nak buat tu.. alahhhhhhh....

    ReplyDelete
  5. Program ni bagus untuk mudahkan kita buat analisa (repot) prestasi; kemaskini data/maklumat; dan tangkap mereka yang mengular tak hapdet kerja yang patutnya disiapkan waktu pejabat (hahahahah) tanpa perlu memasang cctv atau buat spotcheck kat opis.

    Ianya malah lebih bagus dari pendrive sebab apa yang kita update akan terus online ke sistem yang ada di pejabat.

    ReplyDelete

Tulislah apapun, aku baca...