Home » , » Aku Memang Tak Mampu Menahannya...

Aku Memang Tak Mampu Menahannya...

Empayar Utama - Wednesday, November 5, 2014 : 7 comments

Lepas pos entri hujung bulan lepas, aku usha sorang awek ehhh salah. Aku usha ChurpChurp sebab iklan dia macam makin kurang atau senang cakap - langsung tak ada. Tak taulah kalau promosi berbeza mengikut individu. Korang punya (yang ada joinler) camana?

E-mel pun macam ada tak ada. Yang
pastinya promosi untuk aku kosong:


kosong... kosong... ooo (nyanyi macam Najwa Latif tau)

Lepas tu ada satu promosi McD sekejap jer satu hari dah habis. Esoknya ada lagi kendian habis dah... Dua hari lepas ada dua (Dreamland & 3D Art), itupun hanya beberapa jam dah tutup. Semalam sunyi sepi. Aku tengok 'profil' sebab seingat aku ada link (affiliate) untuk promot ChurpChurp. Tapi profil aku cuma camni:
Alamak, apa jadi? Aku usha pulak tempat lain yang turut tawarkan program ini:
Hasilnya; Australia - hanya promosi churpchurp itu sendiri. China - juga hanya promosi churpchurp; malah masih gunakan platform lama. Malaysia - tiada promosi. Filipina - dua promosi termasuk churpchurp itu sendiri. Thailand - hanya satu promosi; terhad kepada 'Social Share' dan 'Snap Share' sahaja. Hanya Singapura yang masih aktif dengan sepuluh promosi. Tak caya? Boleh tengok screenshots kat sini. Kemaskini pagi ini: Thailand ada tambahan satu; Singapura tinggal 9. Yang lain camtu ler...

Jadi, (hahahah ini sambungan ayat untuk tajuk entri atas tu) jalan terbaik yang aku buat ialah:
Prosesnya 60 hari. Harap-harap hujung tahun ini masih hidup. Ini sekadar contoh. Takutler ianya bertukar setakat jadi media sosial sahaja atau tak dapat bertahan lama :p


related posts plugin for wordpress, blogger...

^_^

7 comments:

  1. in sha Allah ada rezeki

    knor singgah melawat rumah kamu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap begitulah kak. akasih, kejap lg saya sampai :)

      Delete
  2. saya dah lama x jengah churp churp...xtaw la masih berfungsi ker tak...

    ReplyDelete
  3. tiada pengetahuan pulak saya pada churp churp ni.. apapun, selamat maju jaya lah yer. minta diri dulu... hehehee

    ReplyDelete
  4. churp2 ni mmg KA x pernah amil pot pun dari dulu.. in shaa allah ada rezeki tu dik

    ReplyDelete
  5. semoga murah rezeki.. btw done follow u, follow mine too :) - Noob

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum EU.

    ayie dah lama sgt tak jengok churp2 tu tak tau apa perkembangan nya..hehe. Untung baca entri EU nih tau serba sikit.

    ReplyDelete

Tulislah apapun, aku baca...