Suasana Di Stesen Bas Kisah Seram UUM: The Untold Story Bertuah Punya Cabutan Bertuah!!! Alamak Nazir Datang Melawat Aku Tak Mampu Menahannya... Kesabaran Dan Kejujuran Diri (Teknik Belajar Menipu ^_^) Koleksi Gambar-Gambar Panas
Cerita Yang Jarang Terkini :

Percubaan Pertama

Empayar Utama - Wednesday, April 23, 2014 : 2 comments

Cerita ni agak lama juga. Minggu pertama bulan nih, aku jah yang tak sempat nak pos. Tapi tuan punya badan dok merengek-rengek nak nengok semula lukisan dia, kenalah sempatkan buat posting nih. Haaa meh nengok pe citernya.

Hari Senin 1 April masa kat tadika, cikgunya beri borang kaler pink. Ada pertandingan mewarna terbuka untuk
kanak-kanak 4-6 tahun di Angsana sempena Ekspo IKS IPPJ. Ngam-ngam eksponya pun jatuh pada 4-6 April.

Walaupun dah daftar kat Tadika, kat sini kena buat pendaftaran semula tak tauler sebab apa.

Belum mula lagi. Satu jam jer masanya start 10.30 pagi. Boleh tahan juga penyertaan, atas pentas pun penuh ngan budak-budak yang masuk.

Aiman me'mandrem' kertas lukisan sebab nak hadiah beskal...

10.40 pagi pertandingan bermula. Pertama kali nih si Yana mewarna... dulu dok ngabiskan bedak jer.

Alamak setengah jam dah siap; aku kat luar tali suruh dia gelapkan semula semua warna sambil pesan tambah ler bangunan untuk latar entah dia dengar ke tidak.

Ada lagi doploh minit sebelum habis masa 11.40 pagi tapi Yana kata penat. Dah malas le tuuu. Latar belakang satu kaler jah. Tak de canle amik adiah hahahahahahah.

Yang ini ada can dapat no. 1. Dia buat ngam-ngam siap satu jam...

Haaa '1st time' masuk dapat no. 11. Hadiah sampai no. 12 jer. Tapi betul beskal tuh milik tuan punya gambar tadi...

Pertandingan mewarna nih salah satu aktiviti Ekspo Industri Kecil & Sederhana IPPJ sempena ekspo di situ. Percuma jah tak yah bayar. Masa umum pemenang tu aku kat klinik Kg Melayu hantar si kecik Asyraaf buat rutin 'medical check up'. Aiman kata nama Yana dipanggil tapi budak lain yang naik sambil pegang lukisan dia. Nasib aku sempat sampai dan bagitau abang Dee Jay tuh. Hihi camni pun ado...