Home » » Blog Hilang Huhuhu

Blog Hilang Huhuhu

Empayar Utama - Saturday, October 29, 2011 : 26 comments

Biasanya aku blogwalking melalui Shoutbox sendiri; ikut senarai followers; dan dari komen-komen yang diterima. Pastu bila dah sampai ke blog seseorang tu; kalau rajin pun ulang buat camtu juga.

Ada juga la masuk blog orang lain berdasar link yang diberi dalam entri blog yang aku baca. Jarang aku jengah melalui pakcik Google atau twitter
maupun fesbuk (bukan tak ada cuma kurengle; sebab aku ni kengkadang je online).

Semalam tengah blogwalking terkejut bila nampak paparan camni:
Alamak! Ini antara blog yang rajin aku jengah; biar betul. Sebenarnya blog diorang idup lagi cuma ialah selalunya mungkin sebab nak cepat blogwalking; taip link kat shoutbox tak check betul-betul terus tekan shout kuarlah cam kat atas tu. Ni ha blog diorang, pergile visit:




Banyak lagi sebenarnya link yang ditaip tak betul tapi sebab kengkawan; aku cuba satu persatu betulkan sendiri link yang diberi hanya nak nengok apa cerita entri terbaru.

Bagi aku; ini antara cara aku promot blog kengkawan ikut cara aku. Rasanya belum banyak aku buat entri pasal blog kengkawan tapi tak delah ceritakan pasal blog dia berbunga-bunga ke; apa ke. Selain dari yang kat atas tu selalunya aku masukkan berdasar kandungan entri yang relate dengan entri aku.

Ini ada satu lagi kisah.. untuk dikongsi ketika bosan.. (Aku terima dari Rhea Scarlet dua hari lepas) siapa yang dah pernah baca, anggap je siaran ulangan..:

Pada suatu tengah malam, telefon di rumah seorang pustakawan telah berdering.

"Pukul berapa perpustakaan akan dibuka?" seorang pemuda di hujung talian bertanya.

"Jam 9 pagi, encik. Ada masalah apa encik menelefon saya tengah malam buta ni?" tanya pustakawan tadi kehairanan.

"Boleh tolong buka lebih awal?" pemuda itu memohon penuh pengharapan.

"Tidak! Perpustakaan tidak akan dibuka sebelum pukul 9 pagi!" pustakawan menjawab dengan nada yang agak tinggi.

"Tapi, saya minta tolong sekali ini je.." rayu pemuda tersebut.

"Penting sangat ke sampai encik tidak boleh tunggu pukul 9 pagi?" pustakawan menyoal dengan nada yang berang.

"MEMANGLAH PENTING! SAYA TERKUNCI DALAM PERPUSTAKAAN NI. SAYA MAHU KELUAR SEKARANG!" Jawab pemuda tersebut.....


^_^ ahahahahahah ^_^

related posts plugin for wordpress, blogger...

^_^

26 comments:

  1. dkna pernah jadi macam tu...tetiba hilang...

    ReplyDelete
  2. Yg hilang tu sebab url tersalah ye. Tapi yg terkurung dlm library tu kesiannya khusyuk sangat baca tak sedar org dah kunci ye... kelakar

    ReplyDelete
  3. hehe, betul2, ade 2 kemungkinan jer, samada dia kene blocked atau url salah, yang banyak kes url salah

    ReplyDelete
  4. Assalam.nak cepat,macam tu la jadinya.kadang-kala merugikan blogger tu sendiri..
    Pernah dgr kisah tu..

    ReplyDelete
  5. Selalu terjumpa blog mcm ni..tapi selain tersilap masuk url blog, ada jg yg mmg hilang sebentar..maintenance lah katakan..

    Erkk..pernah dngar juga cerita tu hehe :)

    ReplyDelete
  6. pernah terkena.....
    tertiba blog teman hilang.....
    rasa yg mengong kejab !

    ReplyDelete
  7. haha.. tak pernah ada kes terkunci kat perpustakaan kat sekolah hamba. eh? haha

    ReplyDelete
  8. Sm pon penah jadi mcm tu...
    tapi cte yang last tu Sm x penah dgr lagi..menarik..gelak sambil guling2

    ReplyDelete
  9. nah..for u..hihi

    http://pelangidinihari.blogspot.com/2011/10/thinkerbell.html

    ReplyDelete
  10. Rasanya url salah je tu. Kena take taim check 1-1 blk la EU

    ReplyDelete
  11. bila url kat shout tak dapat dikesan..kpah akan google..selalunya jumpa blog tu..dan kpah bgtau kat tuan blog tu supaya betulkan url dia semula...

    ReplyDelete
  12. ya selalu kena dengan blog yang hilang ni..
    hahaha..kesian, patut mahu sangat pustakawan tu buka library awal...

    ReplyDelete
  13. owh.. pasni rajin2 la jenguk blog aku plak k.. kih3...

    ReplyDelete
  14. kadang terkena juga mcm tu ...lepas tu ok balik ..

    ReplyDelete
  15. pernah juge alami mcm tuh..

    nway, citer pasal caller library tu mmg kelako.. hehee =]

    ReplyDelete
  16. cite atas ni bese je.. tapi bile bace cite kat bawah tu terus gelak terguling2 =P

    ReplyDelete
  17. mcm kenal je blog ekspresi seorang aku tu? waaaaaaaaaaaaaaa mcm mana leh jd camtu? url tu sy slalu copy paste dr blog sy je.. camne leh salah ek? huhuhu

    hahahha lawak la org yang terkurung tu. camnolah leh terkerung dlm tu? haha

    ReplyDelete
  18. seri pon selalu kena gini terutama yg guna url posting...

    ReplyDelete
  19. Wakakakak @hyz;
    takpe bg femes lagi blog ko tuh :)

    Ada 2 senario - Satu page not found (blog idup) satu lagi blog not found (memang link x wujud) mmg selalulah aku terima link-link nih kat shoutbox tp camanapun aku akan singgah :)

    ReplyDelete
  20. masa aie nak jenguk2 blog yg singgah komen blog aie,ada banyak blog yg keluar macam error kat ats tu...xdpt nk buat kunjungan balas...

    *citer tu kelakar,hehe

    ReplyDelete
  21. ramai gak yg jadi blog error ni...

    ReplyDelete
  22. Kadang2 terpikir juga takut senario yg sama berlaku kat blog kita atau kat kita... dua2 citer la tu he he...

    ReplyDelete
  23. alamak...malu acik mcm ni log acik pun ada salah yerk? aisey tu la dia tgk betui2 :p ok walau apa pun nak ucap maceh byk pd tuan empunya belog highlight mende ni :p

    p/s: agak2 yg terperangkap tu nmpk pape tak ihiks:p

    ReplyDelete
  24. kesian hyz,, terkejot beruk dia... slow melor pong.. egege

    ReplyDelete

Tulislah apapun, aku baca...