Home » , , » Semalam Yang Ceria

Semalam Yang Ceria

Empayar Utama - Saturday, October 22, 2011 : 21 comments

Pagi semalam ok burung pun meriah berkicauan. Lepas hantar anak gi sekolah, singgah beli paper. Parking penuh depan kedai jadi letak jauh sikit tak kisahlah menapak. Anak kecik sempat pesan "Super Ring", kedai satu je baru bukak. Cari, cari, takde daaa. Beli paper patah balik ke kereta dia kata takpelah tapi nak "Twisties Perisa Ayam". Amboiiii betul-betul jadi puan besar.

Aku ikutkan juga patah balik cari. Takde jugak. Patah balik bagi duit kat dia gi beli sendiri apa yang dia nak sebab aku memang tak pandai beli jajan-jajan ni. Merajuklah pulak ekeleeeeee.....

Sebenarnya hati ada sikit tak syiok sebab sebelum ke sekolah pagi tu kena singgah rumah baby sitter dulu;
hero aku tertinggal songkok. Hampeh tulla.

Settle semua, pukul sembilan lebih akupun cabutle gi opis. Dua hari lepas bawak balik kompeninyer cek bukak dekat 80 keping untuk payment bulan sebelas nanti. Aku suka kerja advance (bukan advance duit aaa) jadi tiap-tiap bulan baru memang takde orang kejar aku pasal payment lagi dah. Eh ini tips ke?

Pukul doblas orang rumah tipon bagitau si kakak last minit nak ikut pergi perkhemahan. Bas bertolak kul dua lepas semayang Jumaat satu benda pun tak pack. Adus! Happa lagi balik le on the way singgah sekolah mana tau kot dia tunggu. Tunggu punya tunggu punya tunggu sampai abis dah budak sekolah sesi pagi balik semua. Hallemakkkk kena gi rumah baby sitter lagi... Takpe lah anak-anak punya pasal, ikutkan je. Dah siap pack apa yang patut; hantar balik ke rumah baby sitter on the way nak ke masjid. Ingat nak ajak sekali si hero aku semayang Jumaat pastu baru dropkan dia kat Sekolah Agama.

Dia pulak bagi tau tertinggal baju perkhemahan kat rumah. Hadoilaaaa kena patah balik rumah lagi pastu kena ke sekolah kebangsaan dia pulak nak simpan baju tu dalam beg (awal pagi dah tinggalkan beg kat bilik guru lelaki). Sudahnya semayang Jumaat aku ke laut. Disebabkan dah terlanjur ke sekolah, aku terus aja gi opis semula. Bolehlah cuci mata tekel-tekel operator hahaha. Tak sampai dua jam pastu orang rumah tipon lagi bagi tau Aiman kena tinggal bas dok sorang sorang kat sekolah. Haru betullah. (Eh lupa lak bebudak ni ada aktiviti perkhemahan minggu ni. Masa anta beg baju tu aku sembang ngan cikgu diorang kata ada 3 kereta akan tunggu dan bawak anak-anak yang bersekolah agama jadi diorang pergi kemudian). Minggu ni minggu peperiksaan sekolah agama so takde can le budak-budak tu nak ponteng.

Sampai depan sekolah; mak-mak budak sesi petang ada dua tiga orang siap bagitau si Aiman meleleh-leleh air mata kena tinggal sensorang kuangkuangkuang kesiannya... Sebenarnya ada cikgu pompuan tunggu tapi kat mana wayar short aku pun tak tau sebab katanya beg-beg kena kumpul kat bilik guru pompuan. Ikut senarai ada sepuluh orang ambik piksa sekolah agama tapi yang lain tu tak nampakpun batang idung. Patah balik patah balik perjalanan aku dah ngalahkan teksi. Penat seyyy sudahnya nilah dok menaip haha blogwalking semalam terus ke laut...

Eh, baru perasan Satu Pagi yang Ceria dulu pun hari Jumaat laa...


related posts plugin for wordpress, blogger...

^_^

21 comments:

  1. superdaddy harus begitu...hihi..


    kesian Aiman....nangisss ek.. :)

    ReplyDelete
  2. hahaha!!~~papa terbaik in da world leeerr..(^___^)..

    ReplyDelete
  3. haha .. ini bru btol super daddy .. :)

    ReplyDelete
  4. cian nyerrr..xpe anak punye psl kan..:)

    ReplyDelete
  5. wah yang bace ni pun jadi 'ceria' sekali..hehe..banyaknye keje bile dah berumah tangga ni..

    ReplyDelete
  6. Hee...hee...hee...heeeee... (^________^)....

    ReplyDelete
  7. adoiii, penatlah kalau kena macam tu, tapi tak pe papa sayang anak2 kan

    ReplyDelete
  8. utk anak2,sanggup berkorban apa jer..:)

    ReplyDelete
  9. berkorban apa saja demi keselesaan anak2...jgn EU terjun ke laut dah lerrr hihi

    ReplyDelete
  10. salam ziarah,
    thanks sudi singgah n folo my blog..

    folo kembali kat sini..

    =]

    ReplyDelete
  11. Salam kenal...:)
    TQ sudi folo akak..akak folo jugak...

    ReplyDelete
  12. perlukan stamina tu...tongkat ali?? ginseng?? heeee

    ReplyDelete
  13. papa mithali..hehe
    walau penat ke hulu n ke hilir...rasa senang hati bila tengok anak2..such a nice feeling hehe

    ReplyDelete
  14. Baguih no papa mithali nie.Harus dijadikan contoh! :)

    ReplyDelete

Tulislah apapun, aku baca...