Home » » Camana Nak Buat?

Camana Nak Buat?

Empayar Utama - Saturday, December 17, 2011 : 23 comments

Kalau minum ramai-ramai banyakle cerita yang keluar. Ada sorang tu kerjanya buat fieldwork ngan satu bank; tugasannya ambik gambar tempat kerja pemohon pinjaman sebagai bahan sokongan untuk mudahkan kelulusan nanti.

Katanya kerja pejabat agak senang sikit nak buat tapi satu kerja ni dia pening sebab boss suruh buat fieldwork kat tempat kerja pemohon tu jugak...

Gambar yang bawah ni kalau tunjuk kat boss tutup mata je mesti pinjaman tu lulus punyalah hahahahahah. Ini kes fieldwork pemohon kerja pejabat la kan?

Kira ok la tu. Yang dia pening tak sudah sebab boss mintak fieldwork kat tempat kerja sorang pemohon pinjaman tapi kerja sebagai nelayan. Takkan nak ambik gambar laut? Tulah tempat kerja dia kan...

Kalau nak ambik gamba dia tengah tangkap ikan tengah laut pulak, member aku kata dia kena sewa satu bot lain nanti tak nampak pulak gambar customer tu atas bot, aku pun tak boleh bayang camana...

Kitorang cuma bagitau dia, google je pastu tunjuk kat boss "Boss kerja nelayan macam ni lah bosssssss; kesian diorang tau. Itu pun nak kena ambik gambar ke?"




Bila aku google kat internet, banyakla pulak gambar-gambar best rasa nak masukkan semua dalam entri nih... ^_^



23 Comments

23 comments:

  1. suka pic yg terakhir tu.....
    mendamaikan....

    ReplyDelete
  2. ye betul tu..cntik yg gmbr yg last tu

    ReplyDelete
  3. suka gambar last jugak >___________<

    ReplyDelete
  4. there's a solution to resolve these all :) cantiknya all the sceneries..

    ReplyDelete
  5. Macam2 scenario.. 1 matlamat. Carik rezki..

    ReplyDelete
  6. aha....mcm2 kan...dah tu kejenya pening gak tu.tunjuk aje la kot pic kat jeti nelayan ke...huhuu

    ReplyDelete
  7. haha.. siap bg ayat kesian x tahan tuh.. btw, nice la pic2 tuh..^^,

    ReplyDelete
  8. wahh dasatnya nak buat pinjaman siap kena ambik pic tempat qeja...bank mana tue EU?

    ReplyDelete
  9. terjun laut, habis citer kehidupan...hehe

    ReplyDelete
  10. begini la kehidupannnnnnnn...
    suka tgk pic last...
    ada seni,nampak hidup niiiiiii...

    ReplyDelete
  11. saya dah upload pic2x awak nk tgk..hee:)

    ReplyDelete
  12. cantik gmbo last tu..tetibe macam nk g pantai je..hee

    ReplyDelete
  13. gtau jer bos.. bak kamera canggih sikit..dngan lens zoom.. tak payah susah2 sangat...

    ReplyDelete
  14. Bagus gambarnya...sangat menarik
    salam kenal

    ReplyDelete
  15. hehehehe
    agak mencbr ye keje tu
    hehehe
    gambo2 pemandangan mang beshh! :))

    ReplyDelete
  16. aah la
    pic last tuh cantik sangat2.
    subhanaAllah..

    ReplyDelete
  17. aku dulu nelayan gak...heheheh
    weh...caner ni header aku tetibe je hiang iklan nuffnang....mr empayar kan baik hati....email la pape tips ok:)

    ReplyDelete
  18. nice pic babe~!! yang last tu paling cantek. =)

    ReplyDelete
  19. tetiba teringat cerita ombak rindu...hahaha...(tiba-tiba je ombak rindu)

    ReplyDelete
  20. hahaha..tak agak2 betul bos dia ni..

    cantik giler pic yang last ni..

    ReplyDelete
  21. sedihnya..bapakku seorang nelayan

    ReplyDelete

Tulislah apapun, aku baca...