Home » » Maafkan Aku

Maafkan Aku

Empayar Utama - Saturday, March 10, 2012 : 35 comments

Pertama sekali kepada Cikgu Ma dan yang lain kerana belum dapat bercerita tentang soalan-soalan 'panas' untuk aku jawab. Agak panjang derafnya dan aku perlu ringkaskan lagi. Aku juga memberi laluan kepada beberapa cerita (masuk yang ini dah empat cerita aku lepaskan dulu) yang aku fikir lebih sesuai dengan keadaan semasa.
Keduanya kepada semua kengkawan yang sudi letak belog aku dalam bloglist kamu semua tetapi aku pula seperti tidak menghargainya. Memang terharu bila menjengah belog korang - nampak Avatar dan nama EmpayarUtama dalam senarai bloglist korang. Agak serba salah kerana aku terima semua kengkawan maya sebagai kawan sama ada yang 'suka aku' maupun yang 'benci aku'. Apa yang termampu aku buat ialah dengan mempromosi belog-belog kamu bila bercerita. Selebihnya aku menyenaraikan kesemua pengunjung yang memberi komen atau pandangan tak peduli sama ada link masih hidup atau tidak - hanya disusun mengikut jumlah komen dan pandangan yang diterima.


(Ini sebahagian...) Semoga tiada yang berkecil hati.

Ketiganya, buat akak (kak mah); shida dan baguznet (boleh sama pula diorang ni ada letak tajuk CERITA) yang menegur ruang sembang aku yang macam dah tak berfungsi.

Tahun lepas memang agak aktiflah bersembang kat shoutbox tapi
tahun ni aku cuba jugalah. Selain itu aku gunakan kotak jerit tu sebagai rujukan kepada kengkawan yang singgah taknak komen tapi tinggalkan jejak untuk aku ziarah kembali belog / website mereka. Lepas satu hari berfikir, betul juga daripada biarkan tapi tak diguna untuk bersembang... Aku buat keputusan untuk simpan saja shoutbox tu.

Keempat; kesan dari hilangnya kotak jerit, aku susah sikit nak menjejak kengkawan yang datang ziarah - kecuali jika memberi komen atau pandangan dalam cerita-cerita aku.

Kepada mereka yang kurang faham cerita aku sebelum ni, aku cuma berkongsi kepada sesiapa yang letak iklan Nuff dan mengharap untuk dapat Buffered Earning (BE) - apa yang aku boleh rumuskan adalah: BE agak mudah diberi kepada belog yang sangat kurang daily pageview dan kurang entri (rugilah untuk yang rajin update dan rajin berblogwalking) di samping Click-Through ratio (CTR) produk iklan yang dianggap munasabah. Dalam kes aku, CTR untuk kempen iklan Maxis sebelum ini ialah 5.56%. Yang lain-lain tu (survey, tiket, buat entri pasal Nuff) tak ada kena mengena pun.

Maafkan aku yea...


related posts plugin for wordpress, blogger...

^_^

35 comments:

  1. saya tak berkecki aty pun sebab nama saya ada kat dua2 print skrin tue hihi.... misz_eyza dan far_east org yg sama hihi...


    ehh add lagu laaa dlm blog niee....sesuai nak melayan perasaan dgn muzik dia....suke suke suke...(~_~)

    ReplyDelete
  2. saya faham..

    nanti misz domu komen,,

    tetiba sedih... sob2. T_T

    ReplyDelete
  3. suka ronda2 bc blog orang lain sebab kadang2 ada ilmu yg dapat secara tak sengaja..hehe..

    p/s - sedihnya lagu ni... :-D

    ReplyDelete
  4. empayar kan pren together gether ngan remy....
    allway bersama mu....
    susah atau senang.....

    ReplyDelete
  5. nape tak de chatbox dh?
    xpe.mas xkisah pun. (^_^)

    ReplyDelete
  6. hilang fokus dgr music kat blog kamu... ngehhhh

    ReplyDelete
  7. Assalam...
    Adehh...
    aku baca entri ni pun ikut rentak muzik...tisu...mana tisu...

    ReplyDelete
  8. Hahahah entri ni buleh masuk pencalonan kategori kisah sedih menyayat hatike?
    Lagu tu memang ada kat bawah kotak shoutbox; dah simpan shoutbox kenalah pindahkan lagu tu kat kotak lain

    ReplyDelete
  9. remy jadi top perespon patut laa di mana ada remy di situ ada EU... :P

    ReplyDelete
  10. Tak ada Cbat Box? Mungkin agak susah untuk pergi membalas kunjungan tapi ianya mengalakkan komen untuk blog kamu.

    Apa pun, selamat berblog :)

    ReplyDelete
  11. apa pun misz domu ok jer.. kekdang..misz domu jenis jrg tinggalkan jejak..

    ReplyDelete
  12. @khairul;
    A'ah la bang x dak - hak hak hak hak hak (kena ketawa dengan lemah lembut sebab masih selsema)

    ReplyDelete
  13. ayie....
    remy ade dimana mana......he3

    ReplyDelete
  14. empayar utama.. adakah anda sudah curang pada sy?? haha..

    lama tak jenguk blog awk neh.. busy lah.. kejap lg update blog..bcalah kalo sudi(;

    seyes, fly ke terengganu mmg teringat dekat empayar utma (:

    ReplyDelete
  15. satu usaha yang bagus dalam menghargai kengkawan..
    teruskan usaha....

    Jemput singgah ke blog Koding...

    ReplyDelete
  16. terkejutzzz opocottt biler tgk name ai ader gak cituew ngeeee hahaha

    ReplyDelete
  17. puas aku cari..maknanya betul la ko tak pkai s/box dah?adeh

    ReplyDelete
  18. takpe, kite paham.. kite xmarah awak lah.. hihihi :P

    ReplyDelete
  19. aisey terharu sekali bila baca....
    erm pasal BE tu kurang arif sgt..tp bila fikir betul jugak.

    ReplyDelete
  20. singgah kembali...^_^"


    maaf lama tak singgah....kenapa lagu cam sesedih je ni? pasal BE tu...masih tak berapa nak paham, dapat tak dapat jadi tak kisah pun...hehe

    ReplyDelete
  21. pada aku perkara2 macam ni aku tak kecik ati sangat sbb nye aku pon bz gak macam org lain... kalau berkesempatan aku singgah... apapun ada betulnya juga kata2 kau tu

    ReplyDelete

Tulislah apapun, aku baca...