Home » , » Tips Mengarut Nak Dapat BE, Tak Tipu Ler

Tips Mengarut Nak Dapat BE, Tak Tipu Ler

Empayar Utama - Friday, March 9, 2012 : 22 comments

Hahahahahahahah. Gelak besar aku bila tengok ada BE dalam Nuffnang. Jap jap nak gelak lagi khahkhahkhahkhohkohkohuhukuhuk hak tui. Musim selsema ni gelak terbatuk-batuk la pulak.

Bukan apa, sebelum sebelum ni aku banyak baca pasal tips nak dapat BE. Daripada yang agak mengarut sampai
le yang paling mengarut. Entah betul ke tidak, tak taule. Kena bermanja-manja dengan Nuffnangla; trafik kena tinggila; kena rajin update surveyla; rajin hantar tiketla (aku rajin beli tiket wayang je); dan macam-macam tips bagai.

Iklan jap; kredit buat digik.net untuk gambar atas.

Ada juga yang buat entri konon nak kongsi camana boleh senang dapat BE tapi bila baca hek ellllehhhhh takde pun cerita camana nak dapat BE tu. Cuma eksyen je lebih siap tunjuk dah ada 7-8 BE. Ntahapahapalah. Takat ni aku cuma jumpa satu entri yang tulis nak BE tak perlu trafik tinggi pun boleh dapat bah.

Pasal aku cerita ni? Saja je, sebaaaaaaaaab :-

1. Aku tak rajin buat entri.

2. Pageview aku hahahah malu la nak cakap. Dua minggu sekali kot baru lepas seratus. Selalunya tak jejakpun tujuh ploh tiap ari.

3. Sekali je aku update survey, itu pun kebetulan sebab tambah belog omputih aku (dulu letak Advetlet).

4. Sepanjang join Nuffnang, ada la dua kali anta tiket (ada buat entri kot pasal tiket-tiket tu) itupun sebab tak pueh ati pasal mende ntah.

5. Minggu lepas tak update entri dekat dua minggu, dan langsung tak online sebelas hari.

6. Lama tak bukak akaun Nuffnang tu.

7. Entah...

Iklannya macam kat belah kanan atas ni ha. Ntah ada lagi ke idak kat sidebar kanan, tak perasanle dah berapa lama melekat sebab aku memang tak tau. Ala buat kita syok je, bukan buleh kaya pun.


Nak eksyen juga biarpun satu BE hahahah...

Jadi - renung-renungkan, dan selamat beramal ^_^


related posts plugin for wordpress, blogger...

^_^

22 comments:

  1. ha ha ha... kadang2 ikut tips tu dah beratus kali tapi still tak dapat BE jugak... ha ha ha

    ReplyDelete
  2. ahahaha saya tak ikut/tulis tips pun dapat, lagi-lagi bulan ini (1 minggu saja) dah dapat 2x2 woot!

    ReplyDelete
  3. kalo nak dpat BE.. jgn slalu update blog tu je..kompom mesti dapat!.. x caya?.. try lah seminggu 3 je update..traffik biar sehari bawah 200 or bawah 100.. ni yg nuffnang suka.. sebb diorang ni suka blog yg traffik rendah diorang takot muflish!..hahaha...
    sampai tua keparat pun x cukup mkn kalo guna nuff ni.. asal traffik tggi je BE jgn di harap ada... kahkahkah...

    ReplyDelete
  4. hahahaa dapat jugak akn BE..dkna sambung gelak..hahahhaa

    ReplyDelete
  5. samapi la satu haram BE pon x dpt lagi

    ReplyDelete
  6. Kalau perasan kakak punya blog memang tak ada apply apa-apa advertisement dari dulu hingga kini. Kakak berblog just suka-suka je...

    SO tak adalah BE ke BU ke BC hihi....

    ReplyDelete
  7. syukur la ada dr x de kan? heheh meh aku tolong klik maxis tu..

    ReplyDelete
  8. hehehe..misz domu takde la nufnang ke..anak beranak dia ke..sepupu sepapat... t misz domu tolong klik...

    ReplyDelete
  9. mana tips carik x jumpa pun hihi....tahniah dan syabas dpt BE...(~_~)

    ReplyDelete
  10. Assalam..
    Mengarut la trafik tinggi boleh dapat BE. blog aku yg satu lagi tu terbiar je berminggu-minggu kadang berbulan-bulan tak up date, boleh pula dapat BE berbanding blog utama yg up date selalu..

    ReplyDelete
  11. Setuju kata JR..masih setia dgn nuffnang walaupun kdg2 mengecewakan..

    ReplyDelete
  12. mende BE BE nieh. ikuh ke???

    jaja xpernah heran pasal BE. pasang iklan sbb mcm cantik jer..kuikui

    plish. dont try mine.kuikui

    ReplyDelete
  13. tak pernah dapat pun.......he3
    mungkin takde rezeki.....

    ReplyDelete
  14. hehe..x pernah merasa BE pun..tapi x kisah laa terus berbloggin

    ReplyDelete
  15. untunglah.. hehe
    kita ni entah bila nak dapat BE,
    siap dah hapus angan2 (:

    ReplyDelete
  16. dulu ternanti-nanti nak BE..ada gak cari tips sana sini...cari je pahamnya tidak...


    sekarang dah tak kisah pun...hehe...

    ReplyDelete
  17. aku rilek je, kalao dpt, dpt la, kalo tak, nak wat gane.. entri2 aku tahap dewa kot, hahah... kuang2

    ReplyDelete
  18. nuffnang ni mengarut je.. pasang iklan dah dua tahun 50 ringgit pon x lepas lagi. die ingat kite taruk iklan die wat hiasan je kot. skunk pkai komli seminggu dapat hasil cam 2 tahun ngan nuffnang..pada mereka yang pageview sehari 500 - 1000 tu bek apply komli dijamin masyuukkk...

    ReplyDelete

Tulislah apapun, aku baca...