Home » » Bertuah Punya Cabutan Bertuah!!!

Bertuah Punya Cabutan Bertuah!!!

Empayar Utama - Saturday, June 16, 2012 : 18 comments

Ini antara deraf yang aku peram agak lama. Aku tunggu keputusan interview sebenarnya tapi sampai hari ni senyap je...

Camni ceritanya. Rezeki orang rumah masa annual dinner syarikat dia kerja. Cam biasa adalah cabutan bertuah. Yang ini antara hadiah top 5. Seminggu jugak mulut dia tak boleh nak betul. Ingat nak bawak ke
klinik nasib baik minggu kedua dah ok.

Haaa... Inilah benda alahnya. Jeng jeng jeng... Nampak cam baru (memang baru punnn ^_^)

Kebetulan atuk Alya bagitau periuk nasi kat kampung dah rosak. Orang rumahpun dengan murah hati bagi yang ada kat rumah. Kena ujung minggu, nak masak nasi. Hallllemmmmmakkkkkk tak boleh guna daaaaaa.... Aku ingat dia tak pandai guna rupanya aku pun tak pandai kuangkuangkuang :)

Pusat servis terdekat - kat Taman
Impian Emas, Skudai. Sebab barang baru, aku hantarlah untuk diperiksa. Masa hantar tu bengang nak mampos. Sebab bila diorang scan warranty code - dah expired dekat dua tahun!!! Apa kes daaa...

Seminggu pas tu, pusat servis call; katanya IC board rosak. Kalau nak betulkan boleh. Harganya murah je RM195.00. Hambek kau. Yang ada kat rumah dah hantar kampung, pastu nak kena bayar RM195.00 untuk hadiah yang baru je dapat hahahahahahahahahah. Meh ketawa lagi hahahahahahahahahah.

Jadi, buat sapa-sapa yang baca cerita aku ni pastu jadi penganjur cabutan bertuah ke, GA ke; tak pun pergi mana-mana acara - dapat pulak lucky draw; ingat-ingatle dua benda yang aku gelapkan (bold) tu yea ^_^.

Last-last kitorang gi Giant beli baru lapan ploh hinggit. Ada tak yang pernah kena cam cerita aku ni?


related posts plugin for wordpress, blogger...

^_^

18 comments:

  1. hi bro.. maap ler lama xdatang.. bz lately..

    wah tahniah hadiah lucky draw..misz domu xpenah menang...tapi kalu gitu gaaya nya adiah... tak menang pun xpe..

    penganjur tu amat memalukan...

    ReplyDelete
  2. heheeh..nk wt mcm ne...geram je kan rasa..ish2...sbar jela empayar utama

    ReplyDelete
  3. xpernah terkena camni...sbb xlucky..hehee.
    xpttnye buat naya org je.bape lama peram brg letrik tu sampai da xpired.ish2...bikin hot.RM195 mahal tu...xberbaloi...

    ReplyDelete
  4. ala bro.... kesiannyer.......
    nie mesti beli stock brg2 lama , lepas tu buat lucky draw.....
    simpati dgn apa yg terjadi.....

    ingatan utk semua jugak.....

    ReplyDelete
  5. uik, nampak tajuk ni teringat karya blog saya yg xlaku.haha

    hadiahmingguan.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. aisey, x nmpak plak kt mana tuahnya.. sabar je laa, huh...

    ReplyDelete
  7. kadang2 bila org yg tak amanah diberi tugas utk beli barang,jadilah mcm ni

    ReplyDelete
  8. adohai... ini la yg dikatakan bukan rezeki ye En Empayar Utama.... kena la redo dgn yg terjadi... hu hu hu ^^ selalu dapat lucky drow yg besh besah =) alhamdulillah

    p/s: apa kah tajuk lagu blog ni yang maha sayu PPP mendengarnya... :(

    ReplyDelete
  9. wah..untung kalau dapat semua ni.. :)

    ReplyDelete
  10. kpah tak pernah pulak rasa bertuah...sbb tu tak pernah dpt hadiah bertuah... Tapi kalau mcm ni punya kes.. mmg bertuah sgt-sgt ler kihkihkih...

    ReplyDelete
  11. hehe...maap eu....ayie rasa gelihati bila baca entry nih....hehe

    memang kita kadang2 selalu simpan barang2 hadiah yg kita dpt lama2..x sedar dah bertahun2 di simpanan bila nk guna baru tau ada kerosakan.tarikh guarantee pun dah tamat...hehe

    ReplyDelete
  12. inilah yg di katakan,dah ada dah rezeki tu..tapi bila tak ada rezeki,mmg tak adalah kan..

    mcm ni..nasi dah ada dpn mata,tapi rasa tak lalu aje nak mkn..

    tahniah,dpt juga hadiah.

    ReplyDelete
  13. adoi nk buat camne kn..buat hiasan je la tanda kemenangan dlm cabutan betuah haha

    ReplyDelete
  14. pganjur kedekut & nak jimat punya pasal. tu yg jadi kes camni.. hampeh tul.. tpi setakat ni, sy x penah kena or dpt win dlm lucky draw.. =)

    sabor je la...

    ReplyDelete
  15. alaaa kesiannya...penganjur tak perasan atau penganjur dapat harga murah beli yang tamat waranty kihkihkuh

    ReplyDelete
  16. alahai siannya..ingat boleh guna baang cabutan bertuah tue tp diberi yg expired dah..

    eyza tak penah kena camnie lagi tapi penah dapat hadiah cabutan bertuah nie masa kerja kat satu opis swasta dan yg bestnya sebab eyza tak berkenan hadiah tue, eyza pergi tukar di kedai yg opis tue beli barang..

    ReplyDelete
  17. hehe...apa yang boleh saya cakap, tak ada benda free yang boleh dapat dengan mudah.

    ReplyDelete

Tulislah apapun, aku baca...