Home » » Imaginasi Yang Melampau Lampau

Imaginasi Yang Melampau Lampau

Empayar Utama - Monday, June 11, 2012 : 12 comments

Kengkadang tu terjumpa blog yang gambarnya hanya boleh dilihat menerusi imaginasi yang cukup tinggi macam dua contoh kat bawah ni. Dulu masa memula jumpa aku pening gak kenapa yea? Tapi bila kena kat diri sendiri baru tau.

Yang hitam tu dalam belog aku; satu lagi belah kanan tu banyak kat blog
Eera Shera (Contoh je...)



Sebagai pengguna blogspot, segala imej yang diupload ke dalam blog tak kisahlah dah publish ke belum - otomatik akan disimpan dalam Picasa Web Album.

(Boleh download gambar sebanyak mungkin menerusi 'Compose page' bukan 'HTML page')

Nanti akan ada satu pilihan tab untuk download imej yang dah tersedia disimpan dalam Picasa Web Album:

Aku pulak memang tak pandai men Google+ nih lebih-lebih lagi bila bab sharing-sharing:
Takut gambar yang tak sepatutnya dishare; aku deletele sikit, habis satu album kena delete hampagas tul... :(

Jadi bila korang baca cerita-cerita lama aku; jumpa pulak imej cam kat atas yang warna hitam tu; hahahah korang bayangkan sendiriklah gambar apa dalam kepala ^_^.

Hapdet skettt:

Yang ini bukan pasal delete cuma tokey gambar merangkap tuanpunya domain (selalunya template blog yang percuma) buat kerja semua nak yang free punya.


Macam aku jugak hahahahahahah....



12 Comments

12 comments:

  1. maybe terjadi mcm tue bila melibatkan browser yg tak support pic tue...

    ReplyDelete
  2. baru tahu la benda macam ni..nice sharing :)

    ReplyDelete
  3. salam;
    Ya..betul kata misz.mungkin browser tak support.

    ReplyDelete
  4. Tak juga. Takat ni 3 sebab je :

    1. Kita sendiri delete gambar dalam picasa web album (untuk blogger blogspot);

    2. Program yang kita muat naik / muat turun gambar (file sharing program) dah kena blok atau dah tak wujud lagi contohnya ineedup.com, slide.com;

    3. Kuar gambar katak pisang (hahahahahah) bila fail photobucket yang percuma dah exceed limit

    ReplyDelete
  5. risau jugak...kalau gambar2 tak elok kuar nanti......

    ReplyDelete
  6. @ Remy hazza;
    tu la pasal. Masa bukak Google+ aritu nampak semua album jadi public share. Tu yang saya delete beberapa keping mana tau rupanya keseluruhan album terdelete :(

    ReplyDelete
  7. Bagus info ni, hehe..lama tak bkunjung kat sini jugak...mcm ada perubahan jugak kat sini

    ReplyDelete
  8. baru taw...patut biasa ada jumpa kadang2 relaod byk2 kali tapi x dew efek gak..ahaha




    eh aku pun nk mintaw maaf gak lama x jenguk sini..sekarang aku jrg BW dah..sekarang jrg dpt on9..biasalah kat kmpung..ehehe

    ReplyDelete
  9. hahhah kat blog saya pun ada gak...huhuhu

    ReplyDelete
  10. salam..wahai encik empayar utama..

    patik ingin berkongsi kegusaran tentang perkara ini boleh?

    blog patik masa mula2 upload gambar ok..tapilepas 2,3 bulan terus sikit2 dia keluar yang gambar hitam bertanda seruan tu..

    patik tiada pula mendelete2 apa2 dari picasa sebab patik upload terus dari PC..

    boleh tuan hamba tolong bantu patik?terimas~

    ReplyDelete

Tulislah apapun, aku baca...