Home » » Konflik

Konflik

Empayar Utama - Saturday, September 29, 2012 : 9 comments

Wah nampaknya tahun ni ramai sekali kengkawan maya berkahwin. Jujurnya aku selalu tertinggal jet sebab tak sempat nak bukak pc. Puteri sulung aku yang rajin betul tolong updatekan status Googleplus, fesbuk dan twitter. Kalau para pembaca singgah dan baca 2-3 cerita aku sebelum ni akan tahu betapa kelam kabutnya masa aku yang dah tak terurus. Tapi takle sampai lupa diri hehe.
Itu pun masih ada lagi cerita yang belum sempat aku kongsikan.

Jadi kat sini aku nak mintak maaf bebanyak kat Cikgu Jaja; dan minggu depan - Afzalsukasuki; mungkin tak berkesempatan aku nak makan nasi minyak kamu (jiran sebelah dah booking der... kena rewang)

Pengalaman aku nak kongsi sejak hidup berumahtangga ni; jika boleh jangan campur adukkan masalah di tempat kerja dengan masalah di rumah. Orang rumah sebenarnya rajin bercerita tentang kisah-kisah di pejabatnya tapi aku buat derk je. Bukan apa, boss dia tu kawan se'golf' aku dan kawan-kawan pejabat dia; customer dia; boleh kata majoriti adalah kawan-kawan aku juga.

Harap boleh jadi panduan baik bagi mereka yang sudah, baru, maupun yang akan melangsungkan perkahwinan. Pun peringatan buat diri aku juga hahahahahah takut lupa diri nanti.

Satu lagi, semalam cup cup macam ada problem je. Gambar kat blog ilang, tapi kat fesbuk masih ada. Tapi link tabley pakai.

Dahtu bila aku bukak cup cup tadi, duit bulan Jun sampai September hilang. Pastu baca pulak beberapa komen yang tulis claims tak dapat-dapat lagi. Erkkkk camana ya hehe.

Ish, terlari tajuk la pulokkkk. Camanapun, selamat pengantin baru buat mereka. Saja je aku letak cup-cup tu sebab selain dari iklan nuff; banyak blog yang tulis benda tu jadi 'tabung kawin' kuangkuangkuang kuang ajo tul haku nih ^_^




related posts plugin for wordpress, blogger...

^_^

9 comments:

  1. betul tu bro.... jgn campur adukkan segala urusan......kena pandai bahagikan masa dan keperluan.....

    ReplyDelete
  2. Ehem....Ko pun menabung jugak ke....hehehe..

    ReplyDelete
  3. nak kawin juga...

    ahahahhahaha

    tertibe je =)

    ReplyDelete
  4. ha ha ha tu la... lain kali rajin2 bukak pc tu jan harap kak long jer yg tolong updatekan.. kan dah byk yang ketinggalan he he he >..<

    aku churp2 tu dah take out de tak de maknanya tak bergerak2 langsung :P

    ReplyDelete
  5. EU, makasih dong... doakan jaja yer! :)

    siyes, jaja xreti buat duit dgn blog.. tabung xde acaner boleh kawen jugak nih.hew hew hew

    ReplyDelete
  6. jangan konflik sensorang yer EU hihi...

    orang lama macam EU kena selalu berkongsi petua kerukunan rumah tangga hihi...

    ReplyDelete
  7. tak bajet nuffnang bleh buat belnja kawen..bagi belnja anak p skolah pun x lepas...hehe

    tunggu posting dan bergaji sndiri la nak kawen nanti..jeles ngn cikgu jaja..kehkeh..

    **suami cikgu jaja is my coursemate =)

    ReplyDelete
  8. churp2...surrender...nuffnang sikit2 lama2 jd bukit,berkurun ngumpul...hahaa

    ReplyDelete
  9. tu diaa.. pesanan pada org yang dah lama kahwin..agakla..ramai lak kahwin..tunang..macam diorang pakat2 jer..

    ReplyDelete

Tulislah apapun, aku baca...