Home » » Macam Tak Percaya

Macam Tak Percaya

Empayar Utama - Wednesday, October 23, 2013 : 7 comments

Salam semua. Hehe eh gelak pulak.

Aku letak iklan kat belah kanan atas sidebar, ala yang aku pesan 'Rajin-rajinle Jengah' tuuu. Tapi manjang dok benda sama ulang-ulang jemu jugak kan. So, malam tadi aku cubalah tukar dengan iklan-iklan yang agak baru.

Tokojut mak kau bila nengok yang satu
program tu bermasalah. Antara nak percaya ngan tak percaya je. Meh aku tunjuk apa yang aku jumpa :

  • 8share landing page result
    Keputusan untuk 'Landing Page' saja dah tunjuk ia jadi tapak sewa / pembawa 'sites' yang bermasalah
  • PlusGoogle share 1 result
    Aku teruskan juga dan cuba kongsi satu iklan dia di gugelplas. Jawapan betul sebab tu kaler hijau tanda 'right' lagi hehe
  • PlusGoogle share 2 result
    So, aku teruskan dengan iklan lain. Alamak 'pengkang' siap kaler merah seyyyy
  • Technetium info
    Ushar pulak apa benda nya Technetium ni?
  • Technetium result
    Ermmmm tak le teruk sangat...
  • Technetium with 8share
    Tapi bila periksa 'combined link' - Aiyarkkk...!!! Tak berani aku nak letak link nih...
  • ChurpChurp landing page result
    Ok tengok program satu lagi. Nampak lebih baik keputusannya...
  • Travelar landing page
    Ini keputusan berdasar 'link' yang diberi
  • result 1
    Dan ini hasil akhir 'link' tersebut
  • Magnum Mini Moments
    Masih was-was, aku test link iklan lain pulak. Ini page berdasar 'link' disediakan
  • result 2
    Hasilnya, program yang kedua nih masih oke...

Pada pandangan aku, ada beberapa link bermasalah yang suka-suka parking kat 'program iklan pertama'. Ini menyebabkan 'program iklan pertama' itu pula jadi pembawa masalah. Dan setakat ini 'program iklan kedua' belum bermasalah lagi. Ishhh ntahapahapalah kan. Bagi link ber'malware' pastu suruh orang lain tekan-tekan hahahahahahampagastullah aku nih.

Cerita aku ni kan, mesti ada yang tak suka sebab mereka akan fikir aku ni dok promot iklan.

Sebenarnya aku cuma nak kongsi - kalau ada program yang kita boleh percaya dan boleh 'guide' blog kita (contohnya McAfee SiteAdvisor) apa salahnya pasang kat pc...

related posts plugin for wordpress, blogger...

^_^

7 comments:

  1. tak pernah letak iklan sebab tak tahu nak letak mana satu. LOL!

    ReplyDelete
  2. ntah nape.. xminat nak letak iklan..hehehe..

    ReplyDelete
  3. :: Mrs.Eady ::;
    Cik Gee;
    Knor;
    Domu-kon;

    makasih baca dan bagi respon. Iklan tu contoh jaa. 'Point'nya adalah bendung 'malicious site/s' atau 'malware site/s' pada peringkat awal dalam belog kita dengan memasang program yang boleh dipercayai. Contohnya McAfee; Registry Mechanic; atau yang sewaktu dengannya. Kita boleh prevent blog kita seawal mungkin.

    ReplyDelete
  4. owhh promote iklan ek. Hehehe antivirus antiware anti segala anti ni mmg penting untuk kesahsiahan kehidupan perkomputeran hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapikan, bila dah upgrade kepada Windows 7 nih saya dah tak pakai segala anti lagi dah sebab dalam windows sendiri dah siap ada protections (Microsoft Security Esential dan Windows Defender). Satu lagi antivirus ni melambatkan loading windows

      Delete

Tulislah apapun, aku baca...