Home » » Doktor Makanan Tambahan

Doktor Makanan Tambahan

Empayar Utama - Saturday, April 16, 2011 : 5 comments

Mak pesan beli benda ni dah masuk minggu keempat; aku tak beli-belipun. Takdelah mahal, tapi ini dah makanan keberapa aku dah tak ingat dah. Banyak sangat makanan tambahan yang dia nak cuba.
...mengikut jumlah yang disarankan doktor... bukan 'doktor', "doktor", 'Dr', atau 'dR' yea. Aku ulang - doktor. Kalau tak kenal mana satu doktor, tanya budak-budak umur 5 tahun ke bawah. Diorang kenal doktor sebab diorang tak pandai main facebook dan 'doktor', "doktor", 'Dr', atau 'dR' memang tak approach diorang ni punya untuk beli supplements tu.

Ini antara artikel yang menarik minat aku, semalam keluar kat paper. Nak baca artikel penuh kena baca semalamnyer paper aaaa... Aku tak amik semua tapi aku tak potong separuh-separuh ayat tau.

Kalau ada mamat MLM kata aku nak buat fitnah, tipu; maka fitnah, tipulah suratkabar semalam tu. Sebab aku tak tokok tambah apa pun, cuma kopipes mana yang berkaitan dengan entri aku je. Sapa-sapa nak komen, aku amat mengalu-alukan.

Ini iklan je, tapi telur asli bukan tiruan. Sedap buat sarapan. Aku kadang-kadang amik 2 biji separuh masak letak kicap sikit campur ngan serbuk lada tu... best wooo....


related posts plugin for wordpress, blogger...

^_^

5 comments:

  1. salam ziarah...

    itula...baru2 ne ada baca ttg makanan tambahan dlm surat khabar....yg kata jamu kurang elok di makan sbb takot ada efek lama2 nanti dekat buah pinggang kan....

    mama ila makan pagi2 telur separuh masak...untuk tenaga..bagus kan...

    ReplyDelete
  2. kadang2 doktor more pada teori. ada gak penyakit yg doktor tak leh buat apa tapi boleh elok dgn supplement. 70 tahun mak angkat akak makan jamu... masih cergas naik tangga rumahnya berbanding mereka yg harap makanan biasa semata-mata. pokok pun kena ada baja, bukan harap air semata-mata. ada yg tak sembuh dgn supplement tetapi elok je dengan ubat doktor. pandai2lah memilih. akak makan jamu & jumpa doktor juga.

    ReplyDelete
  3. @HonEyBuNNy & @Liza @ Adzriel AB;
    terima kasih sebab bg pendapat. Aku pun tak berani nak tokok tambah sebab ini bukan bidang aku.
    Aku tujukan kepada produk MLM secara khusus sebenarnya sebab makanan original dah tersedia, banyak, mudah didapati dan murah berbanding produk MLM. Entri-entri aku lebih kepada teguran tak langsung, itupun kalau pembaca boleh faham. Pun boleh jadi bahan bacaan ringan aja.

    ReplyDelete
  4. Aritu dpt air koko 1 kotak (Smart Coco A+ Drink -plus raisins & honey-) kwn adik bg. Kat dlm ada 20 sachet. Dia srh try dlu, ktanya bgus utk minda ank2 sek. Tp bc kat tepi tu suma pun bley minum trmasuk knk2 purba (warga emas). Klau nk bli hrga dia 21 hengget. Org bg free amik jew ler... tue pun MLM jgk ler tue sbb xdew jual kat luar kna bli ngan org...

    ReplyDelete
  5. @Ratu Satin; itu dia punya hadiah kot. Barang yang betulnya blom nampak lg. Cubalah 'usha' balik kawan tu cakap "Smart Coco A+ Drink tu best, anak aku terus dapat nombor satu". Mesti pastu dia bg barang yang betul; iaitu plan B....(yang ada rajah pokok atau senang cakap gambar piramid Mesir)

    ReplyDelete

Tulislah apapun, aku baca...