Home » » Bebas Tapi Terbelenggu

Bebas Tapi Terbelenggu

Empayar Utama - Thursday, May 19, 2011 : 5 comments

Satu lagi promosi percuma untuk rakyat Malaysia yang inginkan kebebasan kewangan. Dengan ayat-ayat yang mencairkan hati terus bersemangat nak masuk. Sebenarnya ini affiliate program yang tak ada apa-apa isi pun. Cuma menambah isi poket tuan punya program dan membebankan pengikut. Tak percaya? Meh baca.
Kelab Jutawan
Inilah produk yang dijual – laman web aja yang ditukar kulit dan bahasa. Bezanya dengan Onlinejobsolution (doploh hinggit satu kes) dan Moneybiz-iklan-online (tigaploh hinggit satu kes) ialah duit yang masuk bukan untuk korang, tapi untuk tuan punya program. Korang cuma dapat komisen promot website ni. Lebih senang ke lebih susah kerjanya?

Bandingkan pulak dengan jutawanklik; satu lagi bentuk affiliate yang pakai topeng iklan, masuk ciput-ciput tiap hari kalau masukpun tapi belakang ada bisnes along.

Yang ni lagi mahal, lagi besar masyuk – limaploh hinggit satu kes, apa kes?
Kelab Jutawan
Kelab Jutawan
Masa entri ni dipos, masih ada lebih 79 orang lagi kuota untuk target 300 ahli. Biar betul beb, janganlah tipu lebih-lebih. Setakat 2 Mac 2011 dulu lu dah ada RM37,223.24; aku kira RM37,000 cukuplah. Satu penyertaan seratus jadi dah berapa member lu dah kencing? Dah 370 orang dah tau. Tu tak masuk current live transaction yang ditunjuk kat youtube tu. Website tu sendiri yang tunjuk aaaa, aku kopipes je.

Satu lagi ayat kat atas tu kata cukup 300 ahli je, penyertaan ditutup. Ahli yang ke 300 tu ternganga la tak sempat buat duit.
Kelab Jutawan
List tu lebih kurang macam ni la yea (tak masuk fesbuk, twitter, laman sosial lain, dalam enset dan lain-lain lagi):
contacts
contacts
Mak oiii..Dalam pc aku aja dekat lima belas ribu kontek siut… Kalau aku join program ni katalah lima persen je masuk ikut link aku; pastu kali limaploh hinggit komisen tiap satu. Perghhh minggu depan aku ada RM37,500.00. Lepas tu?

Maaaaacaaaaaamtaaaakpercayaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…………

Kalau nak tambah duit kena sambung promotla…kan? Kalau tak - tak masyuk. Ini ke kebebasan kewangan yang korang cari? Tapikan, aku sorang je bagi tokey separuh (dia pun dapat RM37,500.00). Affiliate lain? Tokey makin kaya. Affiliate yang tak dapat kumpul kuota secukupnya camna? Duit tu tokey sapu semua tau. Sebab apa aku cakap camtu, tengok bawah ni:
Kelab Jutawan
Affiliate program mana ada jual barang. Bayar je seratus dah boleh tunjuk website. Kemudian promot kat orang len benda sama. Macam tu ajalah kerjanya sampai program ni tutup.
Kelab Jutawan
Kat sini yang aku musykil sebab komisen serendah RM500 seminggu. Dalam erti kata lain, bayaran dibuat setiap minggu dan minimum RM500. Maksudnya korang kena dapatkan sekurang-kurangnya 10 orang untuk dapat bayaran terendah tu. Tak cukup; bawak ke hadapanlah jawabnya. Kalau korang bosan lepas dapat 30 orang yang beli, berenti. Korang dapatlah token RM1,500 tapi tokey pun masyuk RM1,500 dan dia tambah list dia lagi 30 orang. Itu tak campur senarai mereka yang daftar free untuk tengok-tengok je macam aku ni. Sebab tu tokey punya list makin banyak, pasni buat program lain list ribu-ribu dah siap dalam tangan beb (Strategi Makan Duit para Affiliate, hehe).
Kelab Jutawan
Boleh kata semua program akan promot benda nih. Nasihat aku, mintak tunjuk ajar pakcik google dulu. Buat check and balance sama ada Google Adword bagi pulangan atau buang duit korang. Baca ayat dia. Bukan teknik yang diguna pakai oleh mereka yang pasang angan-angan nak jadi jutawan; tapi 'teknik yang diguna pakai oleh ramai jutawan internet seluruh dunia'. Tengah merangkak jangan coba-coba, dah banyak duit lebih baru pakai aaaa…..
Kelab Jutawan
Macammana korang pusingpun, bayaran tetap pergi ke tokey dulu. Kalau korang tak cukup kuota, akhirnya duit tu semua tokey ambik. Berani tak tokey tunjuk satu page senarai mereka yang dah dipulangkan duit seratus tu? Atau memang tak ada langsung? Sama ada semua dah buat duit (ye ke?) atau diorang niat sedekah (tapi tak ikhlas) lepas tak nak kontiniu; Wallahualam…

Ini antara affiliate yang dah masuk tapi malas nak adjust link diorang. Peduli happa kan, duit tu semua pegi ke tokey dulu. Aku tak payah bagi link, ada kat bawah ni:
Kelab Jutawan
Macam biasa, tak ada testimoni yang berani tunjuk screenshot duit dalam akaun. Balik-balik tunjuk duit tokey. Kan dari awal lagi aku dah bagitau tokey yang kaya, bukan korang. Aku punya calculation kat atas tu pun bley jadi testimoni apa; kalah tokey sey… seminggu je aku buat.

Ini antara ayat pertama tokey dalam website dia. Direct je kencing, tak perasan ke? Terang-terang dia declare camna dia kaya tanpa modal (korang kena bayar seratus kan?); bukan declare camna kongsi kaya atau korang yang jadi kaya:
Kelab Jutawan
Nak ikut jugak ke? Nak masuk jugak?

related posts plugin for wordpress, blogger...

^_^

5 comments:

  1. @Siti; susah nak cakap sebab memang affiliate akan buat duit tapi sama ada tokey makan semua (tak cukup target- penat je) atau kongsi separuh-separuh. Makan gaji tak ada kontrak macam ni. Kerja macam biasa gaji penuh tiap bulan tak ada brought forward, sampai umur 55-58.

    ReplyDelete
  2. Yang ni saya rasa memang guna mlm la, bukan ajar independently cara nak buat duit..klu promote je bagus buat produk sendiri yang ada demand. Seriously sy pernah kena benda ni.. Tak berbaloi langsung.. Kalau nampak benda tu too good to be true, abaikan je.

    ReplyDelete
  3. @bluedianthus; yang baik jadi tauladan, yang tak berapa baik jadi pelajaran, yang buruk jadi sempadan...

    ReplyDelete
  4. Patutlah ada dlm email aku yg dia ckp ada ahli kelab komplen xde income wlaupun ada beribu klik........kalu die btul2 ikhlas np x passing kaedah yg dia buat kat ahli.......baru betul....ilmu dia kita byr 100 n duit masuk akaun kita dulu......ebook yg dia bg pun kaedah nk nk promote link dia jer bukan nk ajar kaedah yg dia buat....ini tidak adil........

    ReplyDelete

Tulislah apapun, aku baca...