Home » , » Dinding Runtuh!!

Dinding Runtuh!!

Empayar Utama - Saturday, June 4, 2011 : 3 comments

Ingat tanah je boleh runtuh ke? Dindingpun boleh runtuh beb kalau tiap masa dok tempek benda 'berat'.
Wall
Itu dinding, 'dinding' yang ni lebih kurang gak... Cuma kat fesbuk dipanggil "Wall". Majoriti budak-budak affiliate promot kat fesbuk tapi takkan tunjuk "wall" masing-masing. Sebab kalau tunjuk jugak akan jadi kelakar kerana post yang sama berulang-ulang. Yalah, nak promot apa lagi? Contonya macam ni (kalau mamat ni display/ tunjukkan "wall" dialah):
Kelab Jutawan
Semalam dapat jawapan atas permintaan aku nak tengok duit masyuk salah sorang budak program affiliate. Aku ada request 3 tapi satu je respon. Makasihlah bagi respon yea. Pagi ni aku bukak page RUANGAN IKLAN 1 MALAYSIA satu respon dah hilang bah... Dah macam atlit yang hilang untuk ujian doping aritu. Azam Biz ni ingat bila dia pos boleh buang camtu aja ke? Aku dah kopipes siap-siap sebab aku tau mesti dia hilangkan punya pos tu, sebab apa? Itu kena tanya dia sendiri:
Kelab Jutawan
Ekeleeee, snapshot tu sama je dengan yang ada kat HAFIZI.html. Hafizi Radzuan ni guna emel hanyadirumah@gmail.com. Aku rasa itulah jawapan sebab apa pos tu hilang. Tapi ini belum jawab sebab apa atlit hilang untuk ujian doping.
Kelab Jutawan
Azam Biz pulak yang bagi respon kat aku guna emel malaysiaku99@gmail.com. Entahlahhhh.
Kelab Jutawan
Dalam jutawansenyap.htm Ada 3 testimoni diambil dari fesbuk: Kak Za, Nelly dan Norhaliza
Kelab Jutawan
Kak Za tu asalnya bisnes buat kuih, banyak order untuk raya sambil buat direct selling. Ntah macam mana ntah boleh masuk macam-macam program lepas tu. Kena pulak ada sorang nama Daysi Mousseau dok rajin tul meracun si Kak Za ni mula dari bulan April baru ni. Adalah 4-5 program bawaklah ke bulan Mei; last-last pada 7 Mei Kak Za ni join jugakle program macam kat atas tu. Siap bagitau lagi program-program sebelum ni semuanya hancur, tabley pakai... hehehe.

Bagusnya dia ni tak sorok "Wall" jadi bolehlah nengok apa yang dia pos. Aku dok carile pos yang di'snapshot' cam kat atas tu... tak de pun.... Pos tu tunjuk hari Jumaat; maknanya sama ada pada 13, 20 atau 27 Mei. Korang carile. Memang tak ada.
Kelab Jutawan
Nelly ni pulak cikgu. Nasib baik tak berenti jadi cikgu. Taun lepas bulan sepuluh dah mula berjinak-jinak dengan bisnes. Baguslah. Tapi masuk bulan Januari tahun ni dah mula main affiliate pulak dah... Akhirnya 19 Mei masuk program kat atas tu. Aku siap ambik snapshot pos dia kat "Wall" Luqman Aklaken tapi satupun takde yang sama cam 'snapshot' yang kat atas tu haaa (yang dapat 7 komen)...

Norhaliza ni cerdik sikit. Dia sorok "Wall" dia (mesti rajin gila pos entri kat tempat lain). Kalau tak, jadilah macam mamat kat atas tu.
Kelab Jutawan
Opps sori yea Sujairi. Aku bergurau aja. Budak-budak tu kena bersandar kat dinding nak hilangkan penat. Sampai runtuh dinding diorang. Nak pos benda lain pun tak boleh. Ko goyang kaki makin kaya. Kenapa? Tak percaya ke?
related posts plugin for wordpress, blogger...

^_^

3 comments:

  1. Assalam...
    Boleh pulak dinding runtuh ye...?

    ReplyDelete
  2. kita tak paham apa apa pun awak.
    ehehehe.
    :P

    ReplyDelete
  3. @iza; tau x pe

    @NARD; buat-buat faham dah la

    ReplyDelete

Tulislah apapun, aku baca...