Home » » Nampak Macam Best, Tapi...

Nampak Macam Best, Tapi...

Empayar Utama - Tuesday, October 30, 2012 : 17 comments

Dua tiga menjak ni aku betul-betul penat. Masa free aku habis sebagai buruh kasar merangkap pekerja kontrak.

Aku dah set lepas Raya Idilfitri dulu - masuk opis pertama hari Senin, rehat hari Selasa. Masuk opis kedua hari Rabu, rehat hari Khamis. Masuk opis ketiga hari Jumaat, rehat hari Sabtu.

Tapi iyalah, kita hanya mampu merancang Tuhan menentukan. Masa rehat aku terus jadi hari pekerja kontrak. Memang aku berulang alik ke Pontian siapkan apa yang patut kat kampung; bila balik malam memang penat gila. Gila pun tak penat cam aku.

Jadi bila aku sempat bukak blog; heran juga tengok komen kat bawah pos asyik betuka jadi otromen kosong. Cam ni haaa:


Sebelum nombor tu bertukar ke "0", aku cuba tekan - ok pulak keluar kotak komen cam ni:

Pastu aku terfikir untuk tengok pos kat ruang 'archive'. Bila aku tekan je; alammmmmmakkkkk keluar komen NuffnangX la pulakkkkk. Pening tul.



Dulu sebelum ada NuffnangX; aku ada juga pos cerita kat Innit. Jadi bila dia bertukar ke NuffnangX ditambah pula applikasi yang automated poskan cerita-cerita ke fesbuk dan twitter; aku cubalah masukkan kod yang diberi ke dalam blog. Sudahnya jadi cam kat atas tu.


Bila aku tengok, tak ada pun cerita terakhir yang aku kongsi tu diposkan ke fesbuk dan twitter. Ianya boleh jadi ada di fesbuk hanya jika aku jadi admin. Aku tak jual rojak. Tak kuasa der...

Ingatkan NuffnangX ini akan berkongsi platform dengan blogger lebih-lebih lagi pada kotak komen. Dahla dulu shoutbox aku buang, ini kotak komen pulak program len nak kontrol. Jadi aku rasa ianya tak berapa sesuaile untuk aku. Sudahnya aku buang ajalah kod tu. Abis cerita...

Buat kengkawan, InsyaAllah dalam seminggu dua ni akan siap kerja-kerja di kampung. Pastu dapatle aku blogwalking cam biasa, sori bebanyak yea...
related posts plugin for wordpress, blogger...

^_^

17 comments:

  1. x best la kotak komen nuffnangX tu..huhu


    xpe, harap2 siap keje tu :)

    ReplyDelete
  2. patutla senyap je....rupanya mengalahkan gila siboknya....tak pe buat slow slow..janji siap

    ReplyDelete
  3. tu la psl kan. mcm2 hal dah blogspot skang ni. nuffnangx tu pun agak memeningkan. hehehe

    ReplyDelete
  4. Patutlah bila eyza bukak blog EU nak komen tgk ada bentuk komen baru...ingatkan dah tukar kotak komen huhu...

    ReplyDelete
  5. ingatkan remy jer sibuk...bro pun sama......
    yg penting kesihatan kena jaga ye bro!!!

    ReplyDelete
  6. tak taw pon nuffnangX tu ape.. hiii..
    gune je ape yg dah sedia ade.. =)

    ReplyDelete
  7. bro....jgn lupa hantar detail address kat remy....nak submit gift dgn segera....... dah lama tersimpan.....he3....
    antar kat email remyhazza@yahoo.com ye.....

    http://remyhazza-satuperjalanan.blogspot.com/2012/10/tahniah-pemenang-jom-follow-aku-cuma.html

    ReplyDelete
  8. sama2 la kita membzkan diri yg mmg bz...xabeh kodek pun nuffnangX tu..

    ReplyDelete
  9. hoho...
    sibuk bebenor yer yob,,,
    :)
    slmt berblogging... :)

    ReplyDelete
  10. nuffnangx banyak lelebihan, tetapi x sesuai buat saya sebab loadingnya makan masa yg lama.

    ReplyDelete

Tulislah apapun, aku baca...