Home » , » Lagi Best

Lagi Best

Empayar Utama - Monday, April 8, 2013 : 17 comments

Malam tadi bawak budak-budak ke Tiram. Tempat yang dipilih ialah restoran steamboat "Lagi Best". Ini kali kedua kami ke sana selepas pertama kalinya terima undangan Ratu Satin sempena raikan majlis harijadi puteri tunggal mereka - Azalea 12 November tahun lepas. Adalah dua tiga keping gambar lama aku selitkan.
Restoran ni beroperasi dari jam 5 petang hingga 12 tengah malam. Harga pun ok - Dewasa (13 tahun ke atas) RM19.50 seorang; 5-12 tahun sepuluh ringgit manakala bawah 5 tahun percuma. Selagi belum tutup kedai, segala hidangan yang luak akan dipenuhkan kembali.

Kitorang sampai lepas maghrib dalam pukul 7.45 petang. Meh tengok apa yang ada kat situ :


Penuh - Kalau tak 'booking' kena beratur tunggu meja kosong

Antara hidangan masak sendiri - Pelbagai ikan dan udang

Ketam, sotong, isi ikan - Daging pelbagai perisa

Ayam pelbagai perisa - Yang kanan tu tak reti aku nak cerita

Ini di ruang tengah - Kupang, lala, kerang

Telur, telur puyuh, pelbagai cendawan, sayuran - Nasi putih, nasi goreng, koaytiaw, nugget

Rojak, bubur kacang, buah potong - pelbagai jenis sambal

Udang hidup pun ada - Sudut minuman sejuk dan panas

Sudut aiskrim - Bff besday girl, besday girl dan Asyraaf

Afrina dan Besday girl 12 November lepas

Adriana  - Errr ehhhh sambung masak... lom nak balik ke?

Sapa-sapa yang ada fesbuk boleh tengok gambar yang lagi cantik kat page dia. Kitorang cabut lepas pukul 10.15 malam. Memang tak sempatle nak join Misi Mencari Retis Malaysia Popular yang diwar-warkan oleh KESUMA ANGSANA.

Motto yang aku rasa sesuai ialah "makan sampai muntah hahahahahahahah".


Memang bestlah, nanti aku datang lagi ^_^


related posts plugin for wordpress, blogger...

^_^

17 comments:

  1. kat kelantan ade satu tempat camni jugak. nama nya FOOD VILLAGE :)

    nyum nyum . lapaq

    ReplyDelete
  2. murah rege dia...pilihan pun byk.... mesti puas mkn ye bro!

    ReplyDelete
  3. na datang lagi nnt ajak ah orang sekali.... >,<
    *terpinggir di perak*

    ReplyDelete
  4. salam EU :)

    EU ramai anak ponpuan eh..

    ReplyDelete
  5. MMG BESTLAH SESUAI DGN NMANYA..

    LAUK TU BYK2..EMM MEWAH SUNGGUH MALAYSIA NI..

    ReplyDelete
  6. Salam..lama dah airis x jenguk sini,letih mata memandang lauk pauk yg ada,datang ngan family ramai2 kompom kna 'pau' ngan dieorang....hehehe

    ReplyDelete
  7. pergh...macam2 ada,mmg rambang mata ni....kalau kat tempat tu mau tamak..

    ReplyDelete
  8. mmang best btol... kalo boleh tiap2 bulan wajib datang... ^_^

    ReplyDelete
  9. perghhh..banyak betul! xtau nak pilih yg mane

    ReplyDelete
  10. rakyat M'sia yg mewah dgn makanan..

    *paling best, stimbot kat umah jek
    (>.<)

    ReplyDelete

Tulislah apapun, aku baca...