Cerita Yang Jarang Terkini :

Kedai Mamak

Empayar Utama - Monday, April 17, 2017 : No comments

Data hnset habis
otw nak g beli top up
hari hujan...

lepak kdai mamak order air...
ada wifi..
mntak password...
mamak ckp makan dulu...

apa dah mntak password pun suh makan dulu...

mamak lain smpai antar air..
mntak password
sama jgak
jwb makan dulu...

last2 order maggi goreng...

smpai mggi goreng
mntak lagi password
mamak ckp makan dulu jgak..

mnyirapp pulakk rasa..
tapi sabar je la...
aku pun makan laaa...
siap makan pn..
pngil mamak
mntak password lagi..

last2 mamak bisik...
anee...
sini password MAKANDULU...








Penggunaan Mudah Translator

Empayar Utama - Saturday, April 1, 2017 : No comments

Mulanya nak kemaskini aja dalam entri Tutorial Pasang / Penggunaan Translator tapi macam panjang la pulak. Kenala buat satu entri lain. Kalau tak letak gadget translator tu pun masih ada cara lain untuk translate page yang kita nak baca bila bahasanya kita tak faham. Cuma pengguna Opera dan Mozilla yang tak disediakan access link. Untuk pelayar Internet Explorer (IE) dan Chrome
takde masalah. Dah tersedia. Kalau browse guna IE, lihat gambar:

Tekan Page ---> Translate with Bing ---> Pilih bahasa, siap.

Pengguna Chrome pula, camni:

Pertama: Klik kanan mouse dan keluar pop-up camni:

Pilih Translate to English

Akan keluar pop-up baru cenggini:

Klikle Options

Akhirnya akan keluar satu lagi pop-up untuk kita buat pilihan:

Camtu je larrr...


Tapi kalau nak pasang juga pergi ke sini:

atau tekan SINI. Ikut aja arahannya. Kalau masih pening, balik tengok Tutorial Pasang/Penggunaan Translator sebab sama je caranya...