Home » » Penggunaan Mudah Translator

Penggunaan Mudah Translator

Empayar Utama - Saturday, April 1, 2017 : No comments

Mulanya nak kemaskini aja dalam entri Tutorial Pasang / Penggunaan Translator tapi macam panjang la pulak. Kenala buat satu entri lain. Kalau tak letak gadget translator tu pun masih ada cara lain untuk translate page yang kita nak baca bila bahasanya kita tak faham. Cuma pengguna Opera dan Mozilla yang tak disediakan access link. Untuk pelayar Internet Explorer (IE) dan Chrome
takde masalah. Dah tersedia. Kalau browse guna IE, lihat gambar:

Tekan Page ---> Translate with Bing ---> Pilih bahasa, siap.

Pengguna Chrome pula, camni:

Pertama: Klik kanan mouse dan keluar pop-up camni:

Pilih Translate to English

Akan keluar pop-up baru cenggini:

Klikle Options

Akhirnya akan keluar satu lagi pop-up untuk kita buat pilihan:

Camtu je larrr...


Tapi kalau nak pasang juga pergi ke sini:

atau tekan SINI. Ikut aja arahannya. Kalau masih pening, balik tengok Tutorial Pasang/Penggunaan Translator sebab sama je caranya...




0 Comments

No comments:

Post a Comment

Tulislah apapun, aku baca...