Home » » Selamat Belajar Aiman

Selamat Belajar Aiman

Empayar Utama - Monday, May 13, 2019 : 4 comments

Semalam selepas subuh hantar anak bujang - Aiman ke Melaka. Kurang sorang lagi ahli keluarga selepas Puteri sulung sambung belajar di Puncak Alam.

Dahla minggu periksa tapi semua nak ikut. Kenalah buat surat mohon cuti dan minta tangguh subjek periksa untuk hari Ahad semalam untuk yang
bersekolah agama, kebangsaan dan menengah.

Persiapan untuk anak bujang susah sikit sebab satu apa pun dia tak ada. Yang ada pakaian sukan aja. Maknanya kena berbajet untuk beli beberapa kemeja lengan panjang, tali leher, tali pinggang, seluar slack, kasut... perghhhhh


Destinasi pertama - The Store. Bajet lari...

Destinasi kedua - Holiday Plaza. Pun bajet lari...

Lepak jap kat McD makan eskrim sebelum ke Giant dan destinasi terakhir - Kedai bundle :p

(Lupa: aktiviti atas semuanya sebelum puasa hahahahahah)


Bertolak semalam pagi. Sampai depan entrance sekitar 8.45 pagi tapi dia punya jemmmm.....

Proses pendaftaran penginapan sekejap je. Pendaftaran kemasukan secara online jadi mudahle kerjanya. Yang susah sikit kena mengangkut beg-beg dan barangan dia ke bilik.

Souvenir dari bekas student tahun lepas:

Cantik je bersusun kat siling bilik...


Hehe.. Penat? Diorang susun semula katil untuk dapatkan angin kipas dinding.

Pendaftaran sepatutnya tamat 12.30 tapi kerana ada tambahan quota; masa dilanjutkan hingga 2.30 petang. Acara pertama pelajar bermula pukul 4.00 petang. Apa lagi, gi shopping lagilah jawabnya melengkapkan barangan yang belum ada...

Destinasi seterusnya - MYDIN...


Siap berbelanja - sampai ke pintu masuk dalam pukul 2.00. Dah lengang sikit.

Pastu 2.30 drive balik JB...


Hehe aku kerja memang tak masuk opis tapi nak bagitau juga kat boss yang hari ni memang penat giler...


4 Comments

4 comments:

Tulislah apapun, aku baca...