Home » » Pesta Tanglung

Pesta Tanglung

Empayar Utama - Thursday, February 3, 2011 : 4 comments

Danga Bay - Dahulunya amat cantik tempat ni dan memang meriah dengan gerai-gerai dan macam-macam acara diadakan. Tak kira siang malam meriah sakan.

Sekarang agak malap sebab mungkin kerana projek tambak (pembangunan Iskandar) sedang
giat berjalan. Tapi nengok pada kepungan wall yang didirikan, ia lebih kepada bangunan komersial so sekarang nih banyakla kedai-kedai dalam kawasan Danga Bay ni tutup.

Playground pun dah tak happening, open stage dah jadi tempat park kereta siap ada kotak putih lagi.

Adalah satu group Europe Royal Sarkas tengah berkampung sekarang. Dulu tapak sarkas tu pernah buat pameran tanglung. Sempena sambutan Hari Raya Cina tahun ni aku abadikan beberapa keping koleksi gambar famili masa tu.

Danga Cruise

Gambar-gambar kat bawah ni diambil guna Olympus FE-150 yang ngam-ngam ada dalam dashboard kereta. Tapi bateri seciput jer so dapatla snap beberapa keping. Ada gak guna enset tapi gambar langsung tak boleh pakai.

Berlatarkan replika masjid

Niat sebenarnya saja nak jalan-jalan kat sana dengan family abang and adik yang kebetulan bertandang ke rumah. Macam-macm tanglung dalam bentuk replika dipamerkan, dan siap ada persembahan mini sarkas oleh kanak-kanak bangsa Cina lagi. Sorila tak dapat share.

Banyak replika Naga dan Dinosaurs

Eifel Tower, ingat nak sambung gambar belah atas jadikan satu building penuh tapi bateri 'kong'.

Di celah-celah haiwan menuju ke 'Castle'

'Korum' mesyuarat lebih 2/3. RHEA and the gang M.I.A.



Kat belakang Festive Mall ni
pesta tanglung diadakan masa tu.



Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni


related posts plugin for wordpress, blogger...

^_^

4 comments:

  1. err... RHEA n d gang M.I.A (missing in action).. ekeke.. memang salu je tak dpt nak join.. ^_^

    ReplyDelete
  2. boleh.. boleh.. sekarang ni dah xde problem la kut ^_^

    ReplyDelete
  3. RHEA tu sekarang ni kalau MIA lagi problem keta je la selalu masuk bengkel... Ekekekeee....

    ReplyDelete

Tulislah apapun, aku baca...