Home » » Karangan Kedua Sempena Cuti Sekolah

Karangan Kedua Sempena Cuti Sekolah

Empayar Utama - Friday, June 24, 2011 : No comments

Sempena cuti sekolah ni jugak, kitorang ke Kota Tinggi amik kad pengenalan anak aku yang tua. On the way balik tu, singgah le kat Ulu Tiram.

Dulu tak de apa pun. Sekarang ni ada mini 'Kota Keriangan' sama je macam kat Genting tu. Dia punya entrance je dah macam entrance kat 'Highland Resort' cuma tak sejuk.

Tempat ni lupa lak aku namanya. Tebrau City Mall kot lebih kurang gitulah. Ada dua bangunan bersambung dengan Giant; siap ada 'indoor games' sama lah macam kat 'First World' Genting tu. Eh! Salah daaa... Today's Mall yang betulnya.

Entrance Entrance

Ada playground depan tangga cinema; dan beberapa bilik karaoke, k-box, icebox x-box, video games, snooker, macam-macamlah...
Karaoke Electric car

Games Games

Games Games
PlayGround

Indoor Water Park. Ini gamba kat luar je:
Indoor_Water_Park Water Theme Park

Ghost House, sama level ngan cinema dan games area:
Ghost house Rumah Hantu
Rumah Hantu

Ini Transformers 3D; memang kena nengok wayang baru best. Hehe minggu depan kot kena pergi...
Transformers

Mungkin ini cerita pilihan untuk diulas kat fesbuk dia agaknya...
Kungfu Panda Kungfu Panda

Ini pun ada 'lucky draw' tau. Hari Ahad (esok) tengahari.
Kena pergi ke?
Kaunter Kaunter

Cinema Cinema

Masih sempat berposing walaupun dalam gelap panggung:
Cinema Cinema


Erk... Ini gamba sebelum cuti sekolah ni. Camana boleh termasuk ntah... Kalau nak cari tempat ni, kena pergi makan kat KFC sebelah terminal bas Larkin:
KFC

Pesanan penaja untuk mereka yang dah berkeluarga terutama para bapa; ambillah sikit masa untuk bersama keluarga walau sibuk macammana pun, atas alasan apapun.

Mungkin agak terlambat, tapi aku tetap nak ucapkan Selamat Hari Bapa...

Oooo ya sebelum lupa, MBJB ada bagi diskaun sepanjang bulan nam ni. Masih ada belen 4 hari lagi mingu depan; sapa-sapa ada saman tertunggak tu, pergilah bayar... Harga Hari Raya tuuu...




0 Comments

No comments:

Post a Comment

Tulislah apapun, aku baca...