Home » , , » Karangan Sempena Cuti Sekolah

Karangan Sempena Cuti Sekolah

EmpayarUtama - Friday, June 24, 2011 : No comments

Hai semua. Buat kesekian kalinya aku rasa lama betul tak menulis. Dekat dua minggu dan memang tak sempat nak membalas lawatan sambil berderma kat pengunjung blog dalam tempoh tiga belas hari ni. Betul-betul pening dengan 'job' baru.

Bayangkanla, berkotak-kotak vouchers, resit2 dan rujukan yang ada cuma penyata akaun bank selama 6 tahun untuk aku cipta satu susunan transaksi akaun yang lengkap secara manual. 2,190 hari punya urusniaga pastu tiap-tiap hari bukannya satu transaksi; berasap kepala ni...

Tak pe, aku tak mo 'share' part berasap tu. Ni aku nak cerita aktiviti masa cuti sekolah sebelum dan selepas makan angin kat 'Kolam Sotong' aritu. Buat mereka yang dah berkeluarga, rasanya masa cuti sekolah tulah kan waktu yang paling sesuai untuk bersama keluarga terutama anak-anak. Tak payah gi jauh-jauh, dekat-dekat pun ok apa...

Haaa... Gambar-gambar ni gelap sikit sebab memang tutup lampu bagi suasana rasa cam dalam panggung, tak pun rasa macam tengah malam (walaupun waktu tu pukul 8.30 pagi belum sarapan pun...):
takuttakuttakut
Dia punya takut sampai tertidur kat riba atuknya...
takut
Ini terang sikit, tak bley buat-buat gelap sebab 'on the way' ke mana ntah.... Tengok betul-betul sebenarnya dia nak nengok cerita tu; itu yang nampak sebelah je biji mata dia...
takuttakut
takuttakut
Hehe... Inilah cerita yang si bongsu ni nengok:
seruseru

Ini minggu pertama cuti sekolah. Nengok kat gambar pun ada tulisan Jualan Hari Raya jadi beli kain untuk buat baju rayale. Tengah bulan tujuh nanti rasanya tak de kedai dah nak terima tempahan. Kalau ada pun harga dah 'up' dua kali ganda. Sapa-sapa nak hantar kain buat baju gi beli kain cepat-cepat pastu anta cepat-cepat.
jakel
Jakel ni memang penuh betul hari tu. Nak pilih kain kena kuak orang. Rasanya ada cabutan bertuah untuk pembeli hingga minggu pertama bulan Ogos ni.
jakeljakel
Brader apam balik; brader jagung rebus, bakar dan cawan; brader air posing cantekkk je kat tepi Jakel. Bagus bisnes nih, memang buat duit. Tengok je lah berapa ramai orang kat dalam kedai tu. Itu belum campur belah dalam lagi dan tingkat atas...
jakel

Sempena cuti sekolah tu jugak, kitorang ke Kota Tinggi amik kad pengenalan anak aku yang tua. On the way balik tu, singgah le kat Ulu Tiram. Dulu tak de apa pun. Sekarang ni ada mini 'Kota Keriangan' sama je macam kat Genting tu. Dia punya entrance je dah macam entrance kat 'Highland Resort' cuma tak sejuk.

Tempat ni lupa lak aku namanya. Tebrau City Mall kot lebih kurang gitulah. Ada dua bangunan bersambung dengan Giant; siap ada 'indoor games' sama lah macam kat 'First World' Genting tu. Eh! Salah daaa... Today's Mall yang betulnya.
EntranceEntrance
Ada playground depan tangga cinema; dan beberapa bilik karaoke, k-box, icebox x-box, video games, snooker, macam-macamlah...
KaraokeKaraoke RoomsElectric carElectric car
GamesGames
GamesGames
PlayGround

Indoor Water Park. Ini gamba kat luar je:
Indoor_Water_ParkWater Theme Park
Ghost House, sama level ngan cinema dan games area:
Ghost houseRumah Hantu
Rumah Hantu

Ini Transformers 3D; memang kena nengok wayang baru best. Hehe minggu depan kot kena pergi...
Transformers
Mungkin ini cerita pilihan untuk diulas kat fesbuk dia agaknya...
Kungfu PandaKungfu Panda
Ini pun ada 'lucky draw' tau. Hari Ahad (esok) tengahari. Kena pergi ke?
KaunterKaunter
CinemaCinema
Masih sempat berposing walaupun dalam gelap panggung:
CinemaCinema

Erk... Ini gamba sebelum cuti sekolah ni. Camana boleh termasuk ntah... Kalau nak cari tempat ni, kena pergi makan kat KFC sebelah terminal bas Larkin:
KFC

Pesanan penaja untuk mereka yang dah berkeluarga terutama para bapa; ambillah sikit masa untuk bersama keluarga walau sibuk macammana pun, atas alasan apapun. Mungkin agak terlambat, tapi aku tetap nak ucapkan Selamat Hari Bapa...

Oooo ya sebelum lupa, awal bulan lepas dalam entri Teruk Sangat Ke Kita Ni? aku ada tulis sikit pasal MBJB bagi diskaun sepanjang bulan nam ni. Masih ada belen 4 hari lagi mingu depan; sapa-sapa ada saman tertunggak tu, pergilah bayar... Harga Hari Raya tuuu...
related posts plugin for wordpress, blogger...
Comments
0 Comments

0 comments:

Post a Comment

Tulislah apapun, aku baca...