Home » » Karangan Sempena Cuti Sekolah

Karangan Sempena Cuti Sekolah

Empayar Utama - Friday, June 24, 2011 : No comments

Hai semua. Buat kesekian kalinya aku rasa lama betul tak menulis. Dekat dua minggu dan memang tak sempat nak membalas lawatan sambil berderma kat pengunjung blog dalam tempoh tiga belas hari ni. Betul-betul pening dengan 'job' baru.

Bayangkan, berkotak-kotak vouchers, resit2 dan rujukan yang ada cuma penyata akaun bank selama 6 tahun
untuk aku cipta satu susunan transaksi akaun yang lengkap secara manual. 2,190 hari punya urusniaga pastu tiap-tiap hari bukannya satu transaksi; berasap kepala ni...

Tak pe, aku tak mo 'share' part berasap tu. Ni aku nak cerita aktiviti masa cuti sekolah sebelum dan selepas makan angin kat 'Kolam Sotong' aritu. Buat mereka yang dah berkeluarga, rasanya masa cuti sekolah tulah kan waktu yang paling sesuai untuk bersama keluarga terutama anak-anak. Tak payah gi jauh-jauh, dekat-dekat pun ok apa...

Haaa... Gambar-gambar ni gelap sikit sebab memang tutup lampu bagi suasana rasa cam dalam panggung, tak pun rasa macam tengah malam (walaupun waktu tu pukul 8.30 pagi belum sarapan pun...):

takut takut takut

Dia punya takut sampai tertidur kat riba atuknya...
takut


Ini terang sikit, tak bley buat-buat gelap sebab 'on the way' ke mana ntah.... Tengok betul-betul sebenarnya dia nak nengok cerita tu; itu yang nampak sebelah je biji mata dia...

takut takut
takut takut

Hehe... Inilah cerita yang si bongsu ni nengok:
seru seru


Ini minggu pertama cuti sekolah. Nengok kat gambar pun ada tulisan Jualan Hari Raya jadi beli kain untuk buat baju rayale. Tengah bulan tujuh nanti rasanya tak de kedai dah nak terima tempahan. Kalau ada pun harga dah 'up' dua kali ganda. Sapa-sapa nak hantar kain buat baju gi beli kain cepat-cepat pastu anta cepat-cepat.

jakel

Jakel ni memang penuh betul hari tu. Nak pilih kain kena kuak orang. Rasanya ada cabutan bertuah untuk pembeli hingga minggu pertama bulan Ogos ni.

jakel jakel

jakel

Brader apam balik; brader jagung rebus, bakar dan cawan; brader air posing cantekkk je kat tepi Jakel. Bagus bisnes nih, memang buat duit. Tengok je lah berapa ramai orang kat dalam kedai tu. Itu belum campur belah dalam lagi dan tingkat atas...



0 Comments

No comments:

Post a Comment

Tulislah apapun, aku baca...