Home » » Wordless Wednesday

Wordless Wednesday

Empayar Utama - Wednesday, August 24, 2011 : 22 comments

related posts plugin for wordpress, blogger...

^_^

22 comments:

  1. @hana;
    ~ gambar 1 : komen pembaca kerana pemegang MYKAD masih boleh beli RON 95
    ~ gambar 2 : kebenaran ditarik pd 15/6/11 tp lihat tarikh gambar-gambar terkini
    ~ gambar 3 : penyata bulanan pemegang kad BHP Jul '11

    Maklumat lanjut sila ke pautan ini. Sesi blogwalking lepas pos entri ini lebih bertumpu kepada pelajar IPT dan pendidik untuk dapat pandangan - aku gagal. Apa cara utk hormati keputusan kerajaan...

    ReplyDelete
  2. speechless ni bkn wordless da. haha. but, nice :)



    http://fyapelangi.blogspot.com/2011/08/wordless-wednesday-11-masalah-remaja.html

    ReplyDelete
  3. @FYA PELANG!;
    wakakakakakak haa kan dah tergelak :p

    ReplyDelete
  4. Salam kenal...
    aku tak terpikir lak masalah ni, mungkin aku jarang atau tak pernah tengok kereta luar yg isi minyak kat penang ni...hehehe...
    tapi aku rasa mesti kena ada satu formula yg lebih baik bagi membendung perkara tersebut...

    ReplyDelete
  5. mesti mencari satu jalan penyelesaian yg bijak untuk mengatasi mslh ni

    ReplyDelete
  6. masalh negara nieh...

    jom join GA di sinie =>
    http://siluncaimalang.blogspot.com/2011/08/first-ga-cr-perlukan-rakan-alam-maya.html

    ReplyDelete
  7. sebagai wanita yg tak tahu bawak kereta sebab terkandas sampai L je...apa lah pandangan yg mampu aku bagi:)

    ReplyDelete
  8. ooo aku x tau pape sal minyak, jb dan singapore ni. huhuhu

    ReplyDelete
  9. @semua;
    bukan Singapore saja, Thailand tak terkecuali. Apa-apa pun terima kasih dr Empayarutama :)

    ReplyDelete
  10. jom join giveaway sye. topup raye menanti anda :)

    asirahbenz.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. xhabis-habis kes minyak kan..kesihan orang JB menerima pendatang asing dari singapore..hehe..(",)..

    ReplyDelete
  12. saya pakai motor je... isi minyak pun kalau full tank tak mahal sangat nak dibandingkan dengan kereta...

    berkenaan kes ini, kalau kita cakap banyak pun..."adakah suara rakyat didengari 100%???"..

    tapi kalau berkongsi pendapat untuk makluman bersama boleh la, apa salahnya sebab suara rakyat untuk rakyat juga..hehehe...

    ReplyDelete
  13. berat masalah ni...
    selamat hari raya sambil follow cni..:D

    ReplyDelete
  14. leceh jugakkan nak tunjuk2 mykad segala bagai.. tax kereta s'pore awal2 kat pintu masuk ke malaysia. tak kiralah ada mykad atau tak. opss.. isu sensitif ni.

    ReplyDelete
  15. Ada MyKad, semua jalan. Yang problem, yang takde MyKad (foreigners). Hehe.

    ReplyDelete
  16. itula..mslh bab mnyak ni ssh betol nk kekang..tu xkire bab seludupminyak dgn modify kndraan lg.jenuh nak kekang

    ReplyDelete
  17. MYKAD da x bley pakai lg berkuatkuasa 15/6/2011; maksudnya kereta pendaftaran asing sama ada plet Singapore, Thailand, Ultraman, UFO, Planet Pluto, Matahari semua bagai tu dah tak boleh beli RON 95 dan NGV x pedulilah walaupun br dpt MYKAD semalam.

    Apa yang aku tunjukkan tu ialah penyata spjg bln Julai 2011 dari sebuah sykt petrol Malaysia yang x ambik peduli larangan ini. Gambar-gambar tu pulak tunjukkan setiap hari petrol2 kiosk di spjg Jalan Tebrau x kisah walaupun mereka sendiri yg tampal notis larangan kat tiap2 pam minyak masing2.

    Baguslah kerajaan buat penguatkuasaan tp takat melepas batuk di tangga aja. Beza RM1/liter dan tiap bulan kerajaan rugi beratus ribu sampai x boleh nak bg subsidi. Bila kena naikkan harga minyak (sebab subsidi melebihi bajet) ramai yg bising. Semua kena bertanggungjawable...

    ReplyDelete
  18. grr..rasenye speechless gak ni..hahaha

    ReplyDelete
  19. benda ni berlaku di setiap negeri yg sempadan ngn negara laen...
    bi la akan terjadi apabila pump attendant xjujur...
    *berdasarkan pengalaman

    ReplyDelete

Tulislah apapun, aku baca...