Home » » Mengaku Sebab Dah Kena Dua Kali

Mengaku Sebab Dah Kena Dua Kali

Empayar Utama - Sunday, October 30, 2011 : 54 comments

Alamak! Alamak! Kena Tag lagi. Sari suntuk dok mikio camna nak buat aaa... Terencat terus blogwalking lepas nengok komen Lai Qma (adus pasal aku pun kena nih?). Sebelum ni da nampak kat blog BlueiceButterfly tapi sebab dia tak remind aku, aku buat derk aja. Blog lain aku tak pasti hehe...

Bagus gak sebab dapat sambil bagi
promosi percuma. Mesti support kengkawan. Syarat-syarat dia senang, aku je yang buat jadi susah hahahahah :

• Tak boleh tag semula orang yang sama!

• Masukkan semua peraturan ni (rules) dalam entri

• Pilih sebelas orang untuk ditag dan letakkan link diorang dalam entri

• Pergi blog/page mereka; bagitau yang kamu dah tag diorang

• Korang kena pos 11 perkara pasal diri korang (ikut sukalah) dalam entri

• Jawab soalan yang telah di set / diberi oleh tagger; dan buat sebelas soalan kepada mereka yang ditag untuk diorang pulak jawab.

Ini 11 perkara tentang aku:

~ Hensem (Empayarutama like this) ~
~ Berbintang bintang Pisces ~
~ Rambut dah panjang separuh badan ~ Eh lupa - aku lelaki ~
~ Selalu mengalah aja ~
~ Kerja tapi macam tak kerja ~ tak minat bola ~
~ Pernah tersenarai dalam Top 11 Terkaya Di Malaysia; tak caya cuba tengok sini ~
 ~ selalu buang duit men golf (kalah manjang pulak tu) ~
~ Dah berkeluarga takot nak tambah lagi lepas buat entri Dah Sampai KL Pun ~
~ Gila komik Hong Kong dari zaman itam putih ~
~ blogging suka-suka je hehe ~


CepuEmas dari Lai Qma untuk aku jawab:

1. nama penuh ? Empayar Utama

2. umur ? 35

3. single 0r taken (state the name) ? Taken but available hahahahah (Ikin Konichiwa)

4. blajar lg ke dah keje ? Belajar, keje

5. favourite quotation ? Kuangkuangkuang kuang ajor tul haku nih...

6. pendapat ttg bl0g lai (jujur k) ? Blog cantik orangnya blom nengok lagi. Kasut kat header tu kalu kena pala haku mesti senoneng punya

7. pendapat ttg lai (jujur k) ? Sejujurnya aku tak tau. Bila kita nak date?

8. blog yg plg korg suke ? Blog aku le... Tiap hari aku bukak

9. sbb pe ske blog tu ? Entahle, sebab aku masih tercari-cari camana nak bagi lagi simple

10. myvi or civic or savvy =.=' ? Civic

11. suke tak kne tag2 ni ? haha Jawapan aku: Cam hampeh larrrr...


CepuEmas dari BlueiceButterfly untuk aku jawab pulak:

1. Suka tak join contest or apa2 yang blogger selalu buat tue?best? Takat ni cuma join satu segmen je LATAR BELAKANG ARTIKEL HITAM ATAU PUTIH PALING BEST??

2. Kenapa buat blog? Memula ingat nak kongsi tempat-tempat menarik last-last jadi rojak hahahah

3. Blog yang macam mana selalu jadi pilihan nak singgah? Semua sama je, janji bukan cintan-cintun

4. Blog kesukaan yang wajib singgah hari2? Blog aku le... Tiap hari aku bukak

5. Apa pendapat tentang blog nie? Entahle, sebab aku masih tercari-cari camana nak bagi lagi simple

6. Kenangan paling best dalam berblogging? Blom ada... baru lagi ni...

7. Apa impian 20 tahun akan datang? Dok goyang kaki takyah kija duit masyuk paling kurang lima ribu sebulan hehe

8. Antara mak dan ayah mana paling rapat? Terang cakap mesti la mak

9. Azam tahun depan dah ada??apa? Azam tu apa... Nama orang ke?

10. Hobi masa lapang? Hobi manyak tapi mana ada masa lapang

11. Marah tak nama ditag oleh saya?hehe :) Jawapan aku: Cam hampeh larrrr...


Jeng jeng jenggggg, meh aku tag...

aiEz
simanis
BulatMata
Remyhazza
Afzalsukasuki
Selendang Merah
Aien Not Alien
Melatiqistyna
Ratu Satin
Zakia
hyz

Tahniah buat mereka kerana telah ditag oleh haku. Nanti isi borang claim Keychain AngryBird dari EmpayarUtama yea :) (selagi stok masih ada)

Soklan-soklan Sehati Serasa dari aku :
1. Nama penuh siap tarikh lahir ?

2. Nama suami/isteri/laling tersayang
(letakle gamba) ?

3. Entri terbanyak dalam sebulan ?

4. Entri tersikit dalam sebulan pulak ?

5. Pendapat tentang blog EmpayarUtama ?

6. Blog feveret ?

7. Sebab apa suka blog (feveret) tu ?

8. Apa yang pertama kali dibuat bila buka sesuatu blog (contoh: terus tekan follow; terus cari shoutbox) ?

9. Kalau tak berblogging sekarang ni, rasanya nak buat apa ?

10. Berapa lama masa diambil lepas baca entri nih untuk buat entri korang pulak, hahahahah jawab ?

11. Soalan tak boleh lari nih: Apa rasa bila kena tag ?


related posts plugin for wordpress, blogger...

^_^

54 comments:

  1. korang main permainan ape niee??? kih3..

    ReplyDelete
  2. Assalam...
    Rajinnya...Nasib baik nama aku tak ada sbb aku mmg malas nak jawab tag.lepas ni, jgn ada yg tag aku sudah la... Dah byk dah buat sebelum ni..
    Bagus tag ni sbb mengeratkan hubungan antara blogger, jaringan network lg...

    ReplyDelete
  3. hilarious betoi fakta2 pasai diri sendiri :D

    ReplyDelete
  4. mantap! postingannya menggelitik... walau sedikit bingung dengan bahasa Malaysia-nya. ^_^ keep posting bro!

    ReplyDelete
  5. salam;
    bagus bagi yang ada masa ikut mana2 segmen..nasib baik blog aku tak ditag..aku nijenis yang susah nak ikut sebarang segmen.,,

    ReplyDelete
  6. ~thanks yer..sudi menghabiskan masa jawab tag tue..hehe jangan marah..selamat berkenalan..:)

    ReplyDelete
  7. nak keychain jugak...

    akak pun kena tag jugak dengan soalan ni..
    tapi esok2 la jawab..
    hari ni sakit perut..:p

    ReplyDelete
  8. macam jawab soalan masa interviu...haha

    ReplyDelete
  9. 1. Rinsya
    2. <---simgel
    3. 44
    4. 3++ <===lupe
    5. cool n simple
    6. Aku Stress Giler
    7. Cool n simple
    8. Komen
    9. baca novel
    10. ^,^
    11. terharu golek2~ <---cam rasa ada orang yg syng.. hek3

    Mcmni ke jwb? eh? haha~

    ReplyDelete
  10. wah aku kene tag!!MCM MANE NI..NAK keychain tu..

    -Nur Zakiah Mokhtar
    -MR Z
    -18
    -5
    -aku suka baca blog ni
    -Heidishafiq
    -sebab kelakar & die pandai lukis
    -aku tengok je..kalau best aku baca
    -facebook :P
    -haishh..macam xde jawapan
    -gembira yang amat!!! :)))(tak pernah kene tag, bese membe je tag )

    ReplyDelete
  11. Hamboih! Nak pecah pala aku mikio; senang-senang je @RinsyaRyc & @Zakia terus jawab kat sini huhuhuhu... Tak patot sungguh larrrrr :(

    ReplyDelete
  12. Hantam saje la labooo..

    Snorkeling? Hahhahahhahha comey weh!

    ReplyDelete
  13. dh dua org tag dina utk benda ni,,tp xbuat2 lagi pun..hehehe.

    ReplyDelete
  14. Nape ...tag nama kita nie.... dah kena jawab....... hu hu hu

    bukak lah entry nie....

    http://remyhazza-satuperjalanan.blogspot.com/2011/10/teman-kena-tag.html

    ReplyDelete
  15. humanghaih!!!!... ni sbnrnye apa game haa??.. cmne laarr leh terlibat nih... (=;=).... xpe2... ttp nk angry bird gak... tp nk yg besau cam yg kat atas sofa smlm... bulih???? heeee....

    ReplyDelete
  16. mm..oke. nama FM tak naik..hehee

    nway, mlm ni jumpa sorg lagi pisces..
    tadi tgk aie.. ni kat empayar utama laks..

    kite sama lah kalo cenggitu! ;)

    nway. FM nak jemput ke blog nih..meh tgk nama empayar utama kat n3 terbaru.. =}

    ReplyDelete
  17. wah jawapan..hahaha...tak menahan....

    ReplyDelete
  18. waa cm best men tag2 kn p bole botak tu otak mikir
    11 bnda ttg diri..dua mlm xsiap pkir
    11 jwp tuk soalan ..ne kra oke la kn3
    11 soalan nk bg org..fuhh kompom botak
    11 org nk d tag lg
    p faedahnya boleh lbih mengenali n dpat aktifkn otak yg kian membeku hehe..tahniah Empayar utama..smoga d tag lg hik2

    ReplyDelete
  19. singgh kt blog antra org trkaya kt msia..hahhaa...sampai guling2..

    ReplyDelete
  20. jeng jeng jenggggg :

    kena tag lagi....huhuhu..

    ok..saya akan jawab...tunggu mood bercuti ni hilang dulu..hehehe... tungguuuuuu~

    ReplyDelete
  21. nasib baik namaku enggak ada, ahaha

    ReplyDelete
  22. nih macam surat berantai.... bila nak abiss daa.....

    ReplyDelete
  23. blog ke orang nye terkaya di malaysia ni?hehehe

    ReplyDelete
  24. game apa eh...ketinggalan betul sy...;d

    ReplyDelete
  25. wah jawab menjawab ni...bagus juga ni hehehe, tunggu pulak jawapan yang lain

    ReplyDelete
  26. waaa
    dh tua penye pakcik ni
    kekke

    bes gile slogan diri tu
    kekekee =]

    ReplyDelete
  27. saya kena tag oleh 3 orang. haha. tak buat lagi.

    ReplyDelete
  28. tag mengetag sedang berlangsung....meriah...:)

    ReplyDelete
  29. hehe..kena tag juga..

    1)Mohamad zulkifli
    2)tak ada
    3)30
    4)3
    5)Blog empaya utama ada potensi untuk pergi jauh di masa depan..cara penulisan blog juga sangat menarik
    6)Namee Roslan
    7)sebab cara penulisan yang cool
    8)Baca entri
    9)tidur jew.hehe
    10)5minit..hehe
    11) Bangga..kih3

    ReplyDelete
  30. aihhh agaknye skarang memang musim tag.semua org mengetag sesama sendiri.keh3

    ReplyDelete
  31. karipap ko!!ko tag aku gak??adoyai aku dh buat harini la der.ko ni tak bagitau awal2.isk2

    ReplyDelete
  32. ha ha ha.. aki tak pandai sangat mende2 tag2 ni.. ho ho ho..

    ReplyDelete
  33. Erkkk afzalsukasuki; ada ke? Aku x perasan la kuangkuangkuang kuang ajor tul haku nih... :)

    ReplyDelete
  34. wah...banyaknya kena tag dalam minggu nie....tapi bagus gak...orang akan masuk ke entri kita....

    ReplyDelete
  35. bukan marah RinsyaRyc..tu la cara kitorang bergurau sundal.hahaha

    ReplyDelete
  36. penat nak menjawab soalan tag nih. haha. lelaki tak minat bola??

    ReplyDelete
  37. kerja tapi x mcm kerja? wahh hebat tu.. haha

    ReplyDelete
  38. rozeeta rashid 'bed'minton minatle :)

    Hehe hyz; jiran-jiran nek risau kejap-kejap ada, kejap-kejap ada. Tapi selalunya ada. Sekarang diorang tau dah kerja aku lepas kes lappy aku hilang tu :(

    ReplyDelete
  39. jwpan blog pling kau suke tu xmenahan..haha..aku pon ada jwpan yg sama..kah3

    ReplyDelete
  40. 2.Kenapa buat blog? Memula ingat nak kongsi tempat-tempat menarik last-last jadi rojak hahahah

    ni jawapan paling aku suka.. ahahaa..

    aku pulak langsung tak tau nak kongsi apa sebenarnya. Tapi blog awak memang best macam-macam cerita. rojak la katakan.. santai jaa...

    ReplyDelete

Tulislah apapun, aku baca...