Home » » Haa Kan Betul Fesbuk Bagi Duit

Haa Kan Betul Fesbuk Bagi Duit

Empayar Utama - Thursday, November 3, 2011 : 21 comments

Tak tipu punya. Betul!. Bukan affiliate, bukan MLM. Tapi inilah kebebasan kewangan yang dicari. Tak ada yuran sekali seumur hidup; tak payah sepenuh masa pun. Senarai e-mail aktif riban-riban pun tak perlu de. Keutamaan kepada suri rumah yang tak tau nak buat apa kat rumah (kalau tak berblogging); tapi orang lain pun boleh juga mencuba. Bagus untuk yang benar-benar memerlukan wang terutama kepada mereka yang dah terdesak sangat.

Dulu memula keluar twitter, fesbuk orang sibuk sana sini kata benda-benda ni boleh buat duit. Haaa sekarang terbukti. Tolak tepi semua program mengarut-ngarut tu buat penat je. Yang ini dijamin (tapi tak ada 'Money Back Guarantee' sebab tak payah bayar pun satu sen tau!) TAK CAYA TENGOK SINI. Dun worrylah; ini bukan affiliate links atau churpchurp links atau apa-apa links yang buat aku dapat duit punnnnn.....
Curik dari pakcik Google

Ada berani?

Satu lagi, kat entri Teruk Sangat Ke Kita Ni? bulan Mei dulu aku ada letak slide gambar-gambar pilihan yang aku petik dari fesbuk. Tapi itu promosi percuma aja. Sekarang ni makin banyak pulak blog / site yang terus hambek gambar-gambar dari fesbuk untuk dimuat turun secara percuma oleh sapa-sapa yang berminat. Tapi terang cakapla; tiap gamba tu ada link yang bagi duit kat tuan punya blog / site (Bukan tuan punya gambar yang di letak kat dalam blog / site tu yang dapat duit!). Nak bukak blog / site tu pun kena tengok iklan berbayar dulu, senang cakap apa je yang korang tekan memang duitle kat tuan punya blog /site tu. Nak tau google sendiri, tak kuasa aku nak promot blog / site camtu kat sini.

Sebelum aku masuk tidur, mintak maaf entah keberapa kali sebab aku tak berapa pandai buat entri. Itupun sekejap timbul sekejap tenggelam. Aku bukan nak jadi blogger tegar maupun blogger hebat bak kata Diana Rashid cuma aku tulis ikut suka hati aku sendiri. Alah blogging suka-suka je...


Jadi, dalam entri ni kiranya ada dua cara camana nak buat duit dengan fesbuk. Aku tak tipu; kan...


related posts plugin for wordpress, blogger...

^_^

21 comments:

  1. sengal giler..kalu bisnes mcm ni mmg xyah ade modal

    ReplyDelete
  2. baru tahu nih.. facebook bisa dipake nyari uang!

    ReplyDelete
  3. hahahaha....aku ketawa 99 kali ni.Bila baca ayat ayat tu, macam serios je....masuk link...hampeh.tekene aku

    ReplyDelete
  4. hhhmmm... naseb baek tak terkena lagi. hoho!

    ReplyDelete
  5. Ada jugak ek orang nak beli. Ko try la beli. Cun ke idok bini dia.. Haha

    ReplyDelete
  6. Dunia dunia dunia...

    Hidup untuk duit...

    macam nie la jadi nya...

    adeiii...

    PeNgembara

    ReplyDelete
  7. Salam dari shah. Tujuan shah singgah sini sebab nak ajak korang semua join FOLLOWER GIVEAWAY shah yang baru sahaja dilancarkan :)
    kalau berminat boleh join di sini ye: http://shah-cyber.blogspot.com/2011/10/giveaway-pertama-sc-di-blog-baru-ni.html



    Entri Terbaru: Tutorial letak FB LIKE SCREEN yang lebih hebat di blog!



    Join [SC] Blogger komuniti: https://www.facebook.com/shahcybercom

    ReplyDelete
  8. adeh ingat betul2 tadi.. hehe.. dah aku tgah terdesak..hehe..

    ReplyDelete
  9. ish..ish..mcm2 jer skrg ni cara nak cari duit..

    Adakah yg nak beli tu..

    ReplyDelete
  10. nak letak gambar camtu la..sape la nak tolong amikkan gambar aku ea?

    ReplyDelete
  11. garu-garu pala ... tepuk tepuk -tepuk dahi... betoiii kaaaa

    ReplyDelete
  12. oho.....ini tidak bermoral....duit xberkt...

    ReplyDelete
  13. ok, memang tak bukak link tu, tengok org komen dulu..hehe

    ReplyDelete
  14. da bukak link.. tapi still x paham...

    ReplyDelete

Tulislah apapun, aku baca...