Home » » Spontaneous Thursday - Pertama Kali Selepas Dua Belas Tahun

Spontaneous Thursday - Pertama Kali Selepas Dua Belas Tahun

Empayar Utama - Thursday, February 9, 2012 : 16 comments

Memang inilah pertama kali selepas 12 tahun membayar...
Bukan banyak na pun RM35.00 setahun - online payment tak praktikal sebab setahun cuma bayar sekali je. Sesi pagi bawa ke petang; depan aku ada lebih 450 orang lagi - bila nak habis ni...
related posts plugin for wordpress, blogger...

^_^

16 comments:

  1. uittt.. adehh kalo sy dah balik kot x nunggu..huhu giler kentang

    ReplyDelete
  2. giler kentang... (ade bawak mr.potato ) time tunggu ??? huhu.. sbar je la..

    ReplyDelete
  3. huhuhu ramainya..
    cukai tanah murah je..mcm mak mas,stiap thn je bayar rm12 + rm8. nak bayar guna m2u pun rsa nak tido je ciput2..

    ReplyDelete
  4. biar betul.....
    awat depa semua pakat ramai2 pi bayaq cukai ka ?

    ReplyDelete
  5. perhhh 450 kat depan...
    if ai kuar jejln dulu la...shopping then makan apa yg patut terjah blk pun still kena tunggu jugak kot...isyyy sistem mesia sgt la.....

    ReplyDelete
  6. Isk @baguznet;
    bagusle ada online (semua pemilik kena bayar tapi belum tentu semua pemilik dah ada internet); maaf sebab cukai tanah ni tak besar sangat bayarannya hanya untuk sekali dalam setahun dan tak perlu isi maklumat macam cukai pendapatan sebab tu ramai prefer dan praktikkan bayar kat kaunter.

    Mungkin lebih bagus jika dipelbagaikan tempat bayaran seperti di Kedai Tenaga; Pejabat Pos dan kaunter bergerak. Selain dari 'tunai' mungkin perlu bayar di pejabat tanah. Sekadar cadangan...

    ReplyDelete
  7. ramai nya...sampai 450 orang...sabar je lah...

    ReplyDelete
  8. oke la ada 450 org lagi bermakna EU ada byk masa nak jengah blog saya hihi...

    haa haa...tak tahu..EU buat apa dengan MaYa hihihi

    ReplyDelete

Tulislah apapun, aku baca...