Home » » Yang Ini Bukan Koleksi DOMU-KON

Yang Ini Bukan Koleksi DOMU-KON

Empayar Utama - Thursday, June 28, 2012 : 10 comments

Yang ini aku tak tipu :) Betul ini bukan koleksi DOMU-KON atau koleksi gambar-gambar panas cam aritu.

Aku suka tengok karya Peter Callesen yang nampak simple tapi rumit. Hasil karya beliau adalah melalui kertas jadi aku buat cerita ni sebab nak simpan link website dia sebenarnya.

Letak 2 antara hasil karya Peter Callesen saja nak bagi nampak cantik page ni hahahahahah.


Bila bebudak beli 'jajan' masam manis dalam straw tu, diorang buang hadiahnya. Aku pulak suka kumpul hadiah berupa kertas kadbod tu antaranya koleksi superbike dan kereta racing:


Replika model-model ni kecik je. Lebih kurang sama besar dengan batang pen atau anak kunci kereta, tapi aku suka.

Nasib-nasib le dapat motor atau kereta. Selalunya dapat transformers, robot, speedboat, angry bird, dan ntah apabendalah lagi. Aku ada, korang?

related posts plugin for wordpress, blogger...

^_^

10 comments:

  1. pokok dengan tangan tuu memang awesome . yang kereta and motor yang cantum cantum tuu , dulu bukan ade ke ? kalau beli keropok , dapat benda tuu . hehe XD

    ReplyDelete
  2. @CikMunBlogger;
    saya buhsan ni gusi bengkak x baik lg tu yg dok cantum sana cantum sini, jadi cerita laaa...

    ReplyDelete
  3. anak lelaki kak pandai buat benda tu..pasang siap..kadang2 mmg kak belikan..bagus utk IQ anak2..tapi jajan kak tak bagi beli..tambah2 yg jual di luar pagar sekolah..


    comel sgt..selalunya kat rumah ni tak bertahan lama..mereka kreatif memasang dan membuka..dah byk kali buka,rosaklah kertas tu..aligment dah lari..

    ReplyDelete
  4. yg pic pokok tu remy salute habis.... cantik dan berseni sangat......
    teliti nak buat.....

    ReplyDelete
  5. aisehhh kena jengah jugak la web Peter Callesen nie sbb hasil karya dia sangat2 ohsem...

    ehh naper dulu eyza beli jajan tak der pun dpt mainan camtue..jeles nie..EU beli kat ner? nak beli jugak laa

    ReplyDelete
  6. beli keropok mamee monster dapat ahh..haha

    ReplyDelete
  7. Cantik dan kreatif bukan senang nak buat..selalu juga jumpa bila anak2 beli snack..kadang2 tak ambik kisah.

    ReplyDelete
  8. ye tak ye juga..

    simpan link dlm blog supaya xhilang..

    kau bijak EU

    ReplyDelete
  9. alahai..kecik je kan..sama panjang dengan kunci rupanya..

    ReplyDelete

Tulislah apapun, aku baca...