Home » » Hati-hati Terima SMS. Dari Aku Tak Apa ^_^

Hati-hati Terima SMS. Dari Aku Tak Apa ^_^

Empayar Utama - Thursday, July 12, 2012 : 15 comments

Pagi tadi, orang rumah yang seminggu mulut dia tak boleh nak betul lepas dapat cabutan bertuah aritu; dapat pula satu sms bertuah.

Jadi, sebelum dia tersenyum lebar kelat buat kali kedua, kali ni dia call aku dulu.


Sekarang info di hujung jari, kan? Jadi janganlah pergi bukak website yang diberi sebab memang segalanya akan 'looks too good to be true'. Sebaiknya cuba mintak bantuan pakcik gugel dengan menaip perkataan 'review'. Contoh dan hasilnya begini:


Ini yang sepatutnya dicari dahulu.
Cuba tekan 2 link teratas. Jumpa?

Ok kalau malas, cuba pergi ke sini dan sini


Hehe dah macam iklan cup cup laaaaaa…… ^_^

Yang cantiknya; kandungan sms – nombor siri dan nombor talipon sama ja macam kat ruangan komen yang di kirim oleh para pengomen.

SMS bawah ni aku sendiri dapat bulan lapan tahun lepas :





related posts plugin for wordpress, blogger...

^_^

15 comments:

  1. aku dapat petronas , shell, celcom semua dapat haha

    ReplyDelete
  2. pernah jugak dapat...tapi buat dek jer.... tahu sangat menipu...... semoga semua berhati2......
    kenkawan pun ada jugak yg terkena.....
    beware.....bermacam2 muslihat yg ada..... mintak dijauhkan.....

    ReplyDelete
  3. walaupun isu ni dah berulang.. tapi masih ada yang tertipu.

    ReplyDelete
  4. dulu selalu org ni send sms mcm tu tp skarang takde plak,agak2 takut kot ngan aku. hehehe~

    ReplyDelete
  5. kalau website pon .co.cc mean tak betol la tu hehehe

    ReplyDelete
  6. domain pun pakai .co.cc..free domain..haaa²

    ReplyDelete
  7. salam,
    Kat Blog pun ramai menipu dan tertipu...lebih2 lagi FB.

    ReplyDelete
  8. alhamdulilah..setakat hari ni tak dpat but ,y parent asyik dapat..hehehe

    ReplyDelete
  9. eyza selalu gak dapat tapi tak penah pecaya pun sbb dah tahu sah2 penipu...takkan lah ada org yg baik hati nak kasi duit berpuluh ribu camtue jer...minta derma singgit pun payah benau org nak kasi heuheuheu...

    ReplyDelete
  10. salam kenal ...
    menghadiahkan Pujian kepada orang di sekitar adalah awal investasi Kebahagiaan Anda...
    di tunggu kunjungan balik.nya!

    ReplyDelete
  11. selalunya dkna akan ignore je sms macam nie,,

    ReplyDelete
  12. mesej sampah je suma tu...manusia lak suka benda free,cpt la terpengaruh....

    ReplyDelete

Tulislah apapun, aku baca...