Home » , » Japan Educational Program

Japan Educational Program

Empayar Utama - Sunday, July 28, 2019 : 2 comments

Hehe program ni dah lepas minggu pertama lagi tapi aku mintak gambar-gambar sepanjang kat Jepun berjanggut si Alya nak bagi.

Aku pun tak pasti berapa sekolah yang terlibat. Anjuran PPD, tiap tahun buat lawatan sambil belajar ke destinasi berbeza. Terkejut juga bila dapat panggilan dari cikgu masa awal bulan lima minta buat paspot. Tapi si
Alya ni memang dari bulan April lagi dok cerita pasal trip ke Jepun, merengek merayu bagai nak pergi macamle dia terpilih huhuhu.

Jadual perjalanan aku tak terima jadi susah nak bercerita. Cuma terima wazap dari JTB (Japan Travel Bureau) tentang keluarga angkat di Kanagawa, Inami, Jepun. Gambar Meet The New Japan pun dari wazap dia (macam gambar tahun 2013) Jadi kita tengok gambar jelah ya hehe.


Berkumpul di perkarangan Sek Keb Mohd Khalid sebelum bergerak ke KLIA2.

Inilah keluarga angkat di sana - Kimura Family. 3 pelajar jadi anak angkat mereka.
























Dekat seratus gambar si Alya bagi tapi aku pilih yang kat atas jelah. Apa-apa pun terima kasih kepada keluarga Kimura, pihak JTB, cikgu-cikgu yang mengurus dan menjaga anak-anak di sana, Pejabat Pendidikan Daerah, serta kawan-kawan baru Alya.



2 Comments

2 comments:

  1. Assalamualaikum..
    Salam ukwah dari saya untuk anda..

    Jom follow blog https://www.iyaseo.id/

    Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
    Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
    Komen yang baik2 sahaja ye..
    Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..

    Terima kasih sekali lagi..ya

    ReplyDelete

Tulislah apapun, aku baca...