Home » , , » Semalam Yang Ceria 2

Semalam Yang Ceria 2

Empayar Utama - Saturday, November 19, 2011 : 54 comments

Nak demam aku semalam - segalanya serba tak kena. Selama ni guna open.org je nak le juga guna ms.office tapi tak de tutorial yang sewaktu dengannya. Yang ada lebih pasal blog. Mintak pandangan abang komputer nih minggu lepas:
Terima kasih bebanyak yea Ayie. Jasamu dikenang :) Tapikan, dua hari lepas pc aku boleh 'corrupt' restore punya restore punya restore; last-last antar re-format semula.
Lepas simpan pc kat kedai semalam pagi, nakle gi opis. Tapi mak aiii; jem punya pasal sampai amoi kedai tu tipon kata pc dah siap. Tak jadi le gi opis. Amik pc singgah semayang Jumaat
hati bersemangat nak online dah nih tapi hampagas betullllllll.

Takpe sejukkan ati layan ASTRO jelah sementara tunggu budak-budak balik sekolah.

Hahahahahahahah tak
boleh marah. Kena positif. Layan tido jawabnya. Betul-betul demam aku.
Teringatla pulak komen dari cik Es ღ baru-baru ni yang tak sembuh-sembuh walaupun aku dah tolong guna asap kemenyan. Aku bab-bab tips atau petua ni memang tak pandai
tapi teringat satu singseh Tips Dan Petua. Takat ni dia dah ada 102 Tips yang tak ada kena mengena langsung pasal blogging tips.
Cuba gi sana mungkin boleh sembuh hehehehe.

Kira abislah satu hari semalam. Lepas maghrib semalam bawak budak-budak (pengubat duka) asalnya nak nengok wayang tapi sangkut kat sini:

Men boling pastu gi McD...
Brader baju biru ni tak buat apa pun sepanjang kitorang makan, aku rasa dia 'spy' lah; baca dua jenis paper ari Jumaat dah nak abis ari Jumaat jangankan makan, air pun tak de order.

Penutup semalam sempena bermulanya cuti sekolah - gi layan karaoke bersama keluarga.

Setengah jam pertama semua malu-malu. Setengah jam kedua masing-masing tunjuk skill. Setengah jam seterusnya bergaduh berebut lagu. Setengah jam terakhir aku dok
layan sikecik dalam kereta sebab dah tido hahahahahampehtul...

Mana lebih meriah - hidup sensorang ke atau dengan keluarga? Ha jawable...

related posts plugin for wordpress, blogger...

^_^

54 comments:

  1. Macam nak demam last hilang demam layan karaoke hihi...

    ReplyDelete
  2. byk betul wifi detect tu,yg free pun ada...best dok sana,hehe...tp klu wifi free bahaya jugak nk online ni...

    *nk jawab soalan last tu...suka lg kalau ramai2..sebab aie ank tunggal,so mmg terasa sgt bosannya...huhu

    ReplyDelete
  3. nak jawab ni...mestilah dengan keluarga...^_^"


    meriah sakan....yang mamat spy tu mungkin spy kot..hahaha

    ReplyDelete
  4. mestilah hidup dengan keluarga...kalau ada pe2 leh rujuk terus..kalau hidup sowg2 bowing teruk...perghhh best wooo..tengok gmbr atas tu..meriah..

    ReplyDelete
  5. Hidup seorang mungkin senang, nak ke sana nak ke sini tapi bila tak de aktiviti kita akan rasa sunyi.

    Bila dengan keluarga, pasti meriah..apa2 terasa dihargai dan disayangi.

    Kesimpulannya pastila dengan keluarga :)

    ReplyDelete
  6. wah best nye..1 keluarga gi karaoke..ayah yg sporting!!

    ReplyDelete
  7. Dgn keluarga lah paling meriah..time kecewa pun boleh happi tahap gaban juga haha..

    Mai sini tekan volkwagen kat atas ni ...sama2 tambah tabung blog..

    ReplyDelete
  8. banyaknya line tenet...leh tumpang tak?hehe..anyway, 1st time singgah..terus follow =_=

    ReplyDelete
  9. hidup sorang sunyi bro !!!!
    kekadang jer rasa hepi.....
    kalau ngan family.....
    everyday hepi

    ReplyDelete
  10. Wah aktiviti keluarga..nak jawab soalan terakhir tu..lebih meriah dengan keluarga..:)

    ReplyDelete
  11. semestinye hidup berkeluarga yang lebih meriah... ^_^

    ReplyDelete
  12. hehe! syukran + merci beaucoup! :-)

    *tips blog' memang tak de sebab masih rabun~half OKU ni. huhu!

    Red Box SOGO full house semalam. bukan sebab bro & family ke??

    ReplyDelete
  13. Tentulah hidup dgn keluarga lebih meriah.

    ReplyDelete
  14. hidup sensorang mane nak meriah..huhu..layan blog je la jawabnye..

    ReplyDelete
  15. cepat2la kawen..buat anak sendiri.lagi besh.huhu :P

    ReplyDelete
  16. wakk karok!! besh tu.... tapi skg musim demam kowt.. sy da 2 mgu x baek2 ni

    ReplyDelete
  17. nyanyi ar sikit lagu tu...
    kami nak dengar...




    layan... :)

    ReplyDelete
  18. mestilah dengan keluarga!! hehehe ;D

    sapa la yang suka spy tu ek. haha

    ReplyDelete
  19. tentulah lebih meriah hidup ngan keluarga....wlp terpaksa mengalah duduk dlm keta haha

    ReplyDelete
  20. pasti ler dgn keluarga... :)

    mcm2 blh buat/

    ReplyDelete
  21. wakakka...
    mesti la dengan keluarga...

    baru meriah...;-)

    ReplyDelete
  22. wireless WEP KEY ... nak hack boleh ;-)))

    ReplyDelete
  23. mesti la hdup dgn kuarga ag meriah...

    ReplyDelete
  24. confirm la hidup berkeluarga meriah...sunyi tau klu hidup sorang2...mcm takde makna klu hidup keseorangan:)

    ReplyDelete
  25. oit dmm pn xtvt tu dia....merata pegi...
    p/s:mesti la family meriah...xpn ngan kwn2..;)

    ReplyDelete
  26. tidur jer ubatnyer....hehehe

    Jom jalan2 http://ch000tz.blogspot.com/2011/11/velcommen-to-oslo-part-i.html

    ReplyDelete
  27. syok tu bang, gi karok..saye pun kaki gak...ade mase jom selagu..
    heheh :D

    ReplyDelete
  28. Hidup berkeluarga memang seronok dan penyeri suasana. Cuba outstation. 3 hari pertama sure ingat dan rindu ngan anak-anak. hari ke 4 mesti ingat dekat isteri. hari ke 5 dan seterusnya confirm ingat mau balik rumah. rimas..

    ReplyDelete
  29. ko tanye aku jawab ye..

    mesti la ngan keluarga lagi best ! huuu

    btw , demam dah elok, kemeyan hang lambat sket bertindak balas , muehehe..

    ReplyDelete
  30. haha ! ~~ layan karaoke..masyuk laaa..mestila family best..(~_____^)..

    ReplyDelete
  31. nampak meriah.. seronok kan layan karenah anak2 ni...

    ReplyDelete
  32. anak2 yg comel anugerah ilahi..
    tenangggg..real

    ReplyDelete
  33. tanpa anak2 saya akan terasa sunyi... so kalau jalan2 ke mana2 pun dgn anak2. meriahnya...

    ReplyDelete
  34. hahaha..
    hapy sungguh fmly nie,,..
    semoga di rahmati...

    ReplyDelete
  35. hidup ngan keluarga la best...pas tu tambah lak dapat kawan yg boleh susah senang bersama, mmg best sgt la...

    ReplyDelete
  36. kejelsan berganda2 melihat gambar tu... nanti nak p menyiggah smua pusat karok la cmnie..hahaha

    ReplyDelete
  37. cop!! Ayie memang suka bantu orang kan :)

    ehh~~ karoke tak ajak.. hmmm!

    hahahah

    ReplyDelete
  38. layan karok lagi bagus kan.. haha.. hilang tension

    ReplyDelete
  39. Haish! Musti la dah berkeluarga swonok. Org gile n sengal je kate single besh! X gitu?! Awww..

    ReplyDelete
  40. keluarga atau kwn!

    y pnting bkn sorang..;p

    br lepas karoake gak ngan kwn2 semalam..:)

    ReplyDelete
  41. hehe...entry yang "sempoi".

    selamat bercuti2 bersama keluarga.

    :-)

    ReplyDelete
  42. HEHEHE... hidup dgn fmily la ! baru happening. hidup sensorang cm sadis je , hahahaha

    ReplyDelete
  43. dri sndri msti hdp dlu bru leh hpy hdp ngn org lain :)

    ReplyDelete
  44. sape faezah??sape dia??dia ke penyebab hubungan kita renggang sejak kebelakangan ni?

    dia ke sebab hubunagn kelamin kita semakin jarang2?

    hahahaha :D

    ReplyDelete

Tulislah apapun, aku baca...