Home » » Sanggah Tok Janggut

Sanggah Tok Janggut

Empayar Utama - Wednesday, September 11, 2013 : 8 comments

Sambil-sambil bertandang dan mempromosi blog kengkawan; aku tertarik dengan entri Mommy As Blog semalam. Beliau mula berbelog selepas tengah bulan Mei tahun ni dan kekerapan mengemaskini hasilkan Ranking Alexa yang selesa. Sekarang beliau ada dalam senarai 252,539 terbaik. Belum sampai empat bulan atau lebih tepatnya 3 bulan, 3 minggu
dan 3 hari tuuu... Jumlah entrinya hambek ko; dah 204 entri dikongsikan. Rajin dia.

Eh apa aku nih. Aku nak cerita pasal CPUV (dulunya BE) Nuff. Tahniah buat Mommy As Blog kerana dapat Cpuv/Be Dari Nuffnang Yang ke 3. Tapikan, bila baca tips yang disyorkan oleh Yumida; rasanya semua advertiser memang inginkan iklan mereka berada pada kedudukan strategik dan mudah dilihat. Ini ayat stendet bagi semua pengendali iklan bukan Nuff saja.

Status Glitterrati tu mungkin, ada juga Nuffnanger biasa dapat iklan CPUV (dulunya BE) Nuff ni. Tips lain aku tak setuju langsung. Cuba baca apa yang ditulis sorang mamat tu tentang Tips Mengarut Nak Dapat BE, Tak Tipu Ler.

Nota Ringkas : Bacalah dulu Tips Mengarut tu pastu baru sambung baca yang bawah ni tau :)

Sejak mula dapat CPUV (dulunya BE) Nuff bermula Feb 2012; bulan Mac 2012 je yang tak de. Pastu tiap bulan ada. Paling banyak melekat ialah bulan Julai 2013 (7 iklan)dan sekarang ni iklan bulan Ogos 2013 masih ada dua dan satu iklan bulan Jun 2013 (Transtitions Optical) masih berjalan :



Ok tengok apa aku buat bulan Julai 2013 sampai dapat 7 CPUV?

Enam entri je, tak de yang spesel pun

Bulan Jun 2013 pulak :

Lagi teruk. 4 entri je hahahahahah

Mungkin sebab trafik kot :



Ok ok tengok Alexa Rank :


Hancus... Berjuta-juta lemon hahahahampagas tullah aku nih.


Kendian, baca pula apa Iza Arm (Teratak Usang) tulis. Apa-apa hal, lawatlah ketiga-tiga blog kengkawan nih. Banyak info menarik kat blog diorang tau...


related posts plugin for wordpress, blogger...

^_^

8 comments:

  1. Good luck :D I belum tercapai cita2 nak ada Nuffnang, hehehe banyak punya malas ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nastyna;

      Iklan tu buat lawa belog je jangan nampak kosong sangat. Saya pilih Nuff sebab iklan dia tahan lama sikit. Advetlet susah nak keluar iklan lain, asyik-asyik iklan sama je. 8share sama cam cupcup tak de stended saiz

      Delete
  2. aaa..kan senang..terus boleh buka kotak komen...

    kawan suami kerja dia berblog aje..beli kereta kes..duit blog je..full time bloger
    kan main..kan..

    mewah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Knor;

      makasih. 3-4 hari ni banyak Google updates (automated) pun beri kesan kat loading page.

      Bestlah kawan suami akak tu. Kalau full time blogger tak buat duit melalui blog memang tak boleh nak kata apa. Serupa kerja. Kerja part time macam saya pun dapat gaji, kerja full time memang berduitlah kan?

      Delete
  3. assalamualaikum..EU :)

    perkongsian yg terbaik utk para blogger lebih bersemgat berblog bila dpt hasilnya kn wlupun hanya income sampingan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam Ayie;

      iya saya cuba kongsi yang betul. Semoga apa yang dikongsikan walau sedikit; dapat jadi rujukan kemudian hari. Cuma cara saya berkongsi kelakar ke?

      Delete
  4. Replies
    1. Pencari Allah;

      terima kasih. Lama saya tak singgah sana. Nanti saya singgah ya

      Delete

Tulislah apapun, aku baca...