Home » , » Jom Tengok Upin Dan Ipin

Jom Tengok Upin Dan Ipin

Empayar Utama - Tuesday, July 19, 2011 : 5 comments

Sabtu empat hari lepas cam biasalah berhujung minggu dengan keluarga. Bila tanya nak ke mana? Jawapan masing-masing tengok "Karnival Upin & Ipin" jadi lepas tengahari tu teruslah ke Persada Johor (aku ada cerita pasal Persada Johor kat entri pertama).

Diorang punya bergambar sakan sampai full memori enset. Kat sini aku pilih-pilih aja gambar buat kenangan:


Lima gambar bawah ni ada kat ruang legar sebelum masuk dewan:
Yang ni dah berapa kali tukar dah, penuh dengan tandatangan dan coretan...
Antara watak-watak dalam cerita Upin & Ipin - Mael dan entah akupun tak ikut sangat ceritanya. Punyalah ramai orang nak bergambar, last-last diorang bergambar kat situ je, oklah tu.
Boutique? Cam biasa jual souvenir...
Ini mungkin rakaman untuk siaran TV9...
Haaa... pintu masuk dewan.

Tu dia... Ramai sekali yang datang pada hari pertama ni. Sampai ada anak yang pergi ke meja urusetia sebab kehilangan ibu bapa... hehehe...
Antara acara di pentas utama, tak abis-abis acara sampai kitorang balikpun masih ada lagi.
Ni saja nak tunjuk gambar boya kat belakang tu. Sebagai penyelamat kat anak-anak kecil sebab diorang tau nak main je... Memang tak hilang kalau letak diorang kat situ; mak bapakle yang hilang...
Ini booth paling meriah - Berita Adik oleh TV9. Sebab apa, sebab kat sinilah berkumpulnya artis cilik dari 'Idola Kecil' ke hapa ntah dan kat sinilah enset aku full dengan gambar-gambar dan rakaman video diorang...
Ni haaaa antaranya...

Tapikan, dalam pada happy-happy tu... Alamak Afrina monyokle pulakkkk. Terharunya aku nengok gambar dia kat kaki lima depan Persada tu. Bukan apa cuma dah janji datang nengok pameran ajakan, tapi sibukla pulak dia nak main Sand Art yang ada kat dalam. Abang dan adik dia buat tak tau selamba je belasah eskrim...

Dan akhirnya berjaya juga memujuk setelah belikan air laici bersalut Upin & Ipin...

Perghhh... Penat seyyyy...

.
related posts plugin for wordpress, blogger...

^_^

5 comments:

  1. jb dalam kenangan :(
    dulu aku pun selalu gak pergi function gak persada johor ni maca pc fair ke, hehe

    ReplyDelete
  2. @ifwat; hujung minggu ni pun meriah... GegaRia kat Angsana, dan liga Netball anak kecik aku :)

    ReplyDelete
  3. Peminat no 1 Ismail Bin Mail, ubi goeng dua ketus singgit hahaha

    ReplyDelete

Tulislah apapun, aku baca...