Home » » Alamak Nazir Datang Melawat

Alamak Nazir Datang Melawat

Empayar Utama - Saturday, January 21, 2012 : 32 comments

Masa sekolah rendah dulu kalau korang perasan la kan; akan ada guru yang tak dikenali datang kat sekolah pastu samaada dia atau guru len (pun korang tak kenal) akan duduk diam-diam kat belakang sekali sambil nengok cikgu mengajar dan nengok korang belajar. Yang bestnya sehari sebelum tu cikgu kelas akan pesan; "esok kalau saya tanya soalan - semua
angkat tangan. Tak tau pun tak apa yang penting semua angkat tangan". Kita yang tak tau apa-apa ikut jelah apa yang cikgu pesan.

Si cikgu ni pulak dah tau mana satu anak murid dia yang agak pandai dan masa guru pelawat datang dok kat belakang; dia akan pilih murid yang pandai tu jawab. Kan?

Erkkk terlupa daaa. Lama juga aku tak bercerita. Memang tak sempat bila dapat tambahan kerja. Nampak rezeki tahun ni macam Alhamdulillah sebab dapat lagi job baru. Walaupun bidang kerja professional; aku kerja sendiri. Dapat kontrak dapatlah gaji, kontrak pula kena renew annually. Tapi best tau kerja cam ni tak terikat ngan waktu pejabat. Cuma untuk bulan Januari ni kelam kabut jugak nak mengadjust timing job sedia ada dengan job baru. Curi-curi masa buat kerja bukak belog sendiri hehe... Ok ok balik kat cerita tadi; pedia aaa...???

Bukan apa, aku teringat kat Jiwa Kacau yang kata belum pernah terima anon singgah komen kat belog dia. Aku saja je relatekan Nazir ngan anon sebab anon ni manusia juga dan biasanya komen dari anon ni agak pedas sikit (sebab tak ada link) kalau yang ada link tu biasanya warna merah jadi terlebih pedas hahahahahapa aku tulis ni? Macam yang aku pernah bagitau; kena fikir yang positif je. Selalunya komen tu lebih kepada rasa tak puas hati tapi kita boleh belajar untuk perbaiki bila dapat pandangan anon. Tapi ada juga belog yang siang-siang dah set untuk blok komen dari anon. Manalah taukan anon tu antara kawan-kawan kita juga cuma segan nak tulis nama (nak jaga hati kengkawanle tu).

Lama dulu (bulan lima tahun lepas) adalah sorang Anon bagi komen kat Teruk Sangat Ke Kita Ni? sekali tu je la pun. Pastu, ni baru je dapat dalam Bagus Sangat Ke Ping Tu :
Yang ni pun baru juga aku terima, tapi dalam cerita Pakaian Seragam. Dekat setahun dah entri ni.
Ada sesapa yang boleh bagitau aku camana nak PM (personal message) si anon ni? Atau kalau anon terbaca entri aku yang ini; emel lah kat aku boleh kita sembang-sembang. Tak pun pekena teh kat warung pun oke...
related posts plugin for wordpress, blogger...

^_^

32 comments:

  1. setuju ngan crita wak....
    biler ade Nazir dtg..... waktu student dulu.... semua kena berlakon..... siap cikgu suruh buat apa yg patut....he3

    ReplyDelete
  2. kekeke..anon2 tu xyah layan la EU..bia je dia

    ReplyDelete
  3. http://bsyokonline.blogspot.com/ terdapat Cannel online ASTRO ARENA ,ASTRO CERIA, ASTRO OASIS ,ASTRO PRIMA ,ASTRO RIA ,AXN ,DOCUMENTARY TV ,E-KOREA ,FOX MOVIE, HBO ,MALAYSIA YOUTH Tv .NTV 7, RTM TV 1 ,RTM TV2 ,TV 3 ,TV 8, TV 9.

    ReplyDelete
  4. dan saye la cikgu yg suh bdk belakon tu.. tp hancuss punye lakonan dak2 tu. hahaha..~


    bile da pakai ANON mmg sgt terbaek la bg komen. sbb dia xde cap jari. papehal pun xpyh nk btngjwb.

    tp best jgk ade ANON. sbb dia jujur. hehhee..~

    ReplyDelete
  5. salam..lama menyepi na...

    errm, mungkin anda blogger hebat..jadi dia datang sebagai anon untuk berdebat...kih3...apa2 pun tabik kat blog ni... selamat berhujung minggu,..jadikan kerja sebagai ibadah (",)

    ReplyDelete
  6. nazir??
    saya pun akan di observe nanti...hujung januari ni stat praktikum...takut, riso, debar...doakan yea (",)

    ReplyDelete
  7. dulu time skolah kalo nazir dtg mesti sy kena tanya ngn cekgu. padahal sy tak tahu nak jawab. hahaa

    ReplyDelete
  8. pernh sekali je dpt komen dari mr.anon..tu pn komen biasa2 sbb blog aku xpemes..hihi..

    ReplyDelete
  9. mungkin dia terlupa nak masukkan link dia.

    ReplyDelete
  10. haha..kelakar jugak cerita pasal nazir tu..cikgu takla sampai tahap suruh bebudak berlakon..nak tegur terima secara terbuka walau hati terluka..hehe

    ReplyDelete
  11. salam 'alaik...
    erm, harap2 janganler nazir datang time mengajar nnt....
    skrg nie mood cuti raya cina dlu

    ReplyDelete
  12. saya tak setuju,sila pm saya untuk kita bincang.thanks


    ehhh!!!! alamak tak guna anon la..
    hhaha..leh lak orang tuh wat mcm tuh..mcm ne la nak pm anon kn.hihihi

    ReplyDelete
  13. dulu cikgu suruh belakon sekarang budak dah faham, diorang belakon tanpa disuruh...kud kud ada bakat jadi pelakon kan hahaha...

    ReplyDelete
  14. agaknya maskud PM tue perdana menteri kot hihi...

    saya penah seklai dpt komen dari anon dan alhamdulillah, org yg menjadi anon nie komen tak der kutuk2 pun. malah membantu lagi..

    ReplyDelete
  15. a'aaa...teringat zaman sekolah dulu..kelakar pon yea..

    kalau boleh putar balik masa, time tu la kita kenekan cikgu yang garang yea tak?? hahahaa


    time tu kita ikut jer apa yang cikgu cakap..tak cerdik sangat katakan..hahaaa

    ReplyDelete
  16. hahahaha yup yup nazir datang semua berlakon semata. Kita kita pun layan jer kan... :)

    btw salam kenal.
    tq singgah n follow Life Juz Begin.

    ReplyDelete
  17. nak berdiskusi dgn anon..? huhuhu anon lupa nak bg emel koot. ;)

    ReplyDelete
  18. erm... nazir? anon nak share cerita agaknya... or nk berkenalan...hehe

    ReplyDelete
  19. huhu.. cik anon cam nazir la pulak ek.. dok usha2 dalam diam.. muahaaa...

    ReplyDelete
  20. nazir dtg je kena jadi baik..haha..erm anon suh PM,sah2 spammer...ishk2...

    ReplyDelete
  21. Assalam..

    Selalu juga ustazah ajar KAFA ptg2 suruh berlakon..

    haha...anon tak sempat nak taip email...

    ReplyDelete
  22. penakot je si anon tuu dik
    ekekek biasa dlm donia blog nie
    anon ada dimana2 ..
    jelas si anon dah terpikat ngan entry2 adik sehingga berjaya menyelongkar dan mencari apa yg x kena .. hurmmm anonnn oh anonnn ekekek ;)

    salam kenal dari akak ;)

    ReplyDelete
  23. kelakr bab nazir dtg skulah.. dulu cikgu misz domu takde smpi suruh berlakon..cuma dia kata behave jer...

    yang sal anon.. mungkin beliau ada sebab untuk begitu.. tetapi.. apapun.. kena ingatla..

    "Tiada niat yang menghalalkan cara "...

    peace yooo... :)

    ReplyDelete
  24. bukan kat skolah je. kat U pun ade audit tok lect2 tu.. ragam sama jugak mcm kat skolah. remind awal2 kat students baca pages sekian2.. huuhu

    ReplyDelete
  25. haha,,kecik2 selalu camtu cikgu suruh buat..ntah pape ntah..

    aku ada anon,,tp semua kawan2 aku..hehe..diorang segan nak letak nama..:)

    ReplyDelete
  26. tp kn..ade yg jd anon nie coz die xde blog, juz reader biase, hehe.. XP

    sy xpenah lg pdt anon, lalala~... >_<

    ReplyDelete
  27. haha..betul tu time nazir dtg memang habis satu kelas kena belakon..ada masa tu cikgu siap bg jawapan kat budak2 suruh jawab masa nazir dtg..

    pasal anon tu sm pon teringin nak ajak dia lepak2 minum kat blog sm..kut2 dia ada pendapat pasal blog untuk di kongsikan..^^

    ReplyDelete

Tulislah apapun, aku baca...