Home » » Haishhh... Pemalu Rupanya

Haishhh... Pemalu Rupanya

Empayar Utama - Tuesday, September 17, 2013 : 10 comments

Ada beberapa perkara dalam berblogging yang mula jadi 'trend'. Tapi kat sini aku nak kongsi dua benda.

Pertamanya ialah 'Auto Publish Entry' maknanya tuan belog masih berblogging tapi bila buat entri kemudiannya di'set'kan untuk 'auto publish' pada masa-masa tertentu. Atau boleh tak kalau aku katakan belog hidup tapi tuan belog malu nak
berhadapan dengan pengomen (tapi mengharap entri 'auto publish' itu mendapat komen sebab tak sempat nak balas jejak atau buat 'blogwalking').

Tiap hari atau selang dua-tiga hari boleh buat entri tapi letak sebagai entri 'auto publish'; siap 'declare' bila dah senang nanti baru sambung balik berblog. Ishhh kalau macam tu orang cam aku (takat 'part timer' dan blogging suka-suka) yang cuma dapat berkongsi tak sampai 10 cerita sebulan nak jugalah isytihar semua cerita lepas ni sebagai entri 'auto publish'.

Kalau 1-2 entri hujung minggu tu, mungkin sebab balik kampung dan kat sana takde 'line' oklah kot. Itu tuan punya belog; kat bawah ni pula contoh pengomen yang tinggal jejak sambil tinggalkan 'link'. Agaknya malu juga sebab 'link' tu berkaitan dengan cerita tuan belog atau tak sesuai untuk budak bawah umur maka dia jadi 'Anon'.

Ini contoh pertama:


Dan ini pula contoh kedua:

Taman Merdeka
Taman Merdeka
Taman Merdeka
Taman Merdeka
Taman Merdeka
Taman Merdeka
Taman Merdeka
Taman Merdeka
Taman Merdeka
Taman Merdeka
Taman Merdeka
Taman Merdeka
Taman Merdeka
Taman Merdeka
Taman Merdeka
Taman Merdeka
Taman Merdeka
Taman Merdeka
Taman Merdeka
Taman Merdeka
Taman Merdeka
Taman Merdeka
Taman Merdeka
Taman Merdeka
Taman Merdeka
Taman Merdeka
Taman Merdeka
Taman Merdeka
Taman Merdeka
Taman Merdeka
Taman Merdeka
Taman Merdeka
Taman Merdeka
Taman Merdeka
Taman Merdeka
Taman Merdeka
Taman Merdeka
Taman Merdeka
Taman Merdeka
Taman Merdeka
Taman Merdeka
Taman Merdeka
Taman Merdeka
Taman Merdeka
Taman Merdeka
Taman Merdeka
Taman Merdeka
Taman Merdeka
Taman Merdeka
Taman Merdeka
Taman Merdeka



Buat tuan punya belog serta pengomen yang malu letak nama tapi tak malu-malu letak 'link' kat kotak komen hingga jadi 'spam'; simpanlah rasa malu tu jauh-jauh...


related posts plugin for wordpress, blogger...

^_^

10 comments:

  1. Saya tak suka berpura-pura jadi cik Anon. hehe...

    ReplyDelete
  2. tu yg malas buka komen utk anon..biasa saya dgn kejamnya delete kalau ada komen gitu.

    ReplyDelete
  3. spesies anon macam tu jenis yg nak cara mudah untuk dapatkan backlink ke blog dia~ kadang2 smua tu BOT jer yg buat

    ReplyDelete
  4. Hhahaha malu tak bertempat kata orang. Tu la, masing2 punya cara.. I pun tak faham sangat benda lagu ni.

    ReplyDelete
  5. Hi.. saya Anon..hehehe...

    sekian.misz domu

    ReplyDelete
  6. Hehe buat semua. Sekadar berkongsi je. Terasa takpe, tapi jangan amek hati tauuu. Eh, errrr betul ke? Hahahahaha hidup kena ceria :)

    ReplyDelete
  7. ape yang nak disegan kan..nama masing2 kan cantek..mak ayah yang beri..kannn..?
    confident diri tu yang penting :)

    ReplyDelete
  8. hehe setakat ni tak pernah lagi jadi anon...tp kalau terjadi anon pun sebab kes segan nak log in...hihi

    ReplyDelete
  9. kalau bg sy la....kalau pendapat sy la...dorang buat mcm tu sbb kurang ajar tu...hahaha yer lah...konon letak anon tp pndai pulak letak link suruh org klik...org giler tuh... :p
    jangan marah :)

    ReplyDelete
  10. Cik Annis; mrs eyza; Harith Iskandar;

    itulah pasal... :)

    ReplyDelete

Tulislah apapun, aku baca...